Genesis GV80 2021: Baştan Çıkarıcı SUV

1
14245
genesis gv80

Hyundai firmasının lüks markası olan Genesis yeni SUV modeli olan Genesis GV80 SUV ile hayatımıza giriş yapmayı planlıyor. Sert ve sportif hatlara sahip olan Genesis GV80 bu sertliği iç dizaynında muazzam bir konfor aracına dönüştürüyor. Hyundai’nin Ulsan’daki fabrikasında üretimine başlanan Genesis GV80 fiyat olarak da kendi klasmanındaki araçlardan daha uygun fiyatlı olmasıyla dikkat çekiyor.

genesis gv80

Genesis GV80: Vahşi Görünüşlü Konfor Aracı

Genesis GV80 ilk bakışta aracın ön tarafında bulunan geniş ızgarasıyla göze çarpıyor. Uzun burnu ve geniş ızgarasıyla ön kısmının oldukça heybetli göründüğünü söylemek mümkün. Önde ikiye bölünmüş far tasarımıyla modern çizgileri bu sert hatta başarılı bir şekilde oturttuklarını söylemek mümkün. Aracın tavanının kavisli yapısı bir sedan aracı anımsatıyor. Bagaj kısmında genişleyerek giden kuyruk kısmı öndeki sert hatlara sahip değil. Arka farlarda da bölünmüş bir yapı kullanan Koreli tasarımcılar spor görünümlü iki egzozla da aracın arkasının önünden biraz daha farklı görünmesini sağlıyorlar.

Her ne kadar elimizde çarpışma testlerinin verileri olmasa da Genesis GV80 güvenilir bir araç gibi görünüyor. Aynı firmanın ürettiği Genesis G80 sedan araç NHTSA tarafından beş yıldız alarak Top Safety Pick + ödülünü almıştır. Bu da GV80 için bir öngörüde bulunmamızı sağlıyor. Ayrıca araçta yay ve bisiklet algılamalı acil fren sistemi, aktif şerit kontrol sistemi, arka acil frenli kör nokta monitörleri bulunuyor.

Genesis GV80’in Performansı

GV80 için iki farklı motor seçeneği bulunuyor. Bunlardan ilki 300 hp gücünde 2.5 litrelik turbo motoru. İkinci seçenek ise 375 hp gücünde 3.5 litrelik çift turbolu V6 motor. Her iki motorda da konfor, akıllı, eko, spor ve özel seçenekleri mevcut. Her iki motor da 8 vitesli otomatik bir şanzımanla geliyor.

2.5 litrelik motor 4.850 kg ağırlığındaki aracı zorlu koşullarda taşımakta bazen yetersiz kalabiliyor. Şehir içi kullanımda herhangi bir sorunu olmasa da şehirler arası yolda hızlanma noktasında biraz yavaş kalabiliyor. Ancak 3.5 litrelik V6 motor hem daha sessiz oluşuyla konforlu bir sürüş sağlıyor hem de aracın adeta bir sedan araç gibi rahat hareket edebilmesini sağlıyor.

Genesis GV80 standart olarak arkadan çekişli bir araç olmasına rağmen isteğe göre 4×4 de olabiliyor. En düşük paket fiyatı 48.800 $ olan bu aracın en üst paket fiyatı ise yaklaşık olarak 70.000 $ oluyor. Görünüm ve konfor olarak rakiplerinin gerisinde kalmayan bu araç fiyatıyla ön plana çıkıyor. Peki sizin en beğendiğiniz SUV araç hangisi? Sizler de en beğendiğiniz SUV araçları yorumlarda belirtirseniz gelecek olan yazılarımızda o araçlardan da bahsedebiliriz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here