2019 Kia Sorento rakiplerine göre oldukça geniş ve ferahtır. Satışa sunulan en geniş yedi koltuklu SUV’lerden biridir. Her donanımında standart olarak dört tekerlekten çekiş ile birlikte geldi. Bu nedenle arazide de oldukça yeteneklidir.

Sorento serisindeki tek motor seçeneği 2,2 litrelik bir CRDi dizel motordur. Ancak alıcılar manuel ve otomatik şanzıman seçeneklerine sahiptir.

2019 kia sorento
2019 Sorento

Otomobilin sağlam yeteneklerine ek iç mekan çok şık ve eski Sorento’dan gerçekten bir adım ötede. Aynı zamanda içeride geniş bir alan sağlar. Ayrıca büyük ve dizel bir 4×4 için kabin etkileyici bir şekilde sessiz ve zariftir. 2019 Kia Sorento, daha yeni rakiplerle karşılaştırıldığında maliyetleri yüksek olmasına rağmen, rahat ve uygun fiyatlıdır.

Çok Konforlu ve Sessiz

2019 kia sorento

Konfor ve incelik, Kia Sorento’nun güçlü yanlarıdır. Motor bölmesindeki ve tekerlek yuvalarındaki ekstra yalıtım, ayrıca eşiklerin üzerine uzanan daha büyük kapılar sayesinde motor ve yol gürültüsü çok daha iyi yalıtılmıştır. Bu, iç mekanın oldukça sessiz olduğu ve aracın iyi bir uzun yol arabası olduğu anlamına gelir. Süspansiyonu yumuşaktır ve Kia’nın neredeyse iki tona yakın ağırlığını kontrol etmekte zorlanabilmesine rağmen, konforlu bir sürüş hissiyatı verir.

Park sensörleri, geri vites kamerası ve hafif direksiyon, bu kadar büyük bir araba için park edilmeyi kolaylaştırır. Ancak park yardımı ve 360 ​​derecelik çevre görüş kameraları gibi  gelişmiş özellikler GT-Line modelleri için ayrılmıştır.

2019 Kia Sorento Teknik Özellikleri

Tek bir motor seçeneği var: 197bhp 2.2-litre CRDi dizel. Gerçekten zorlamadığınızda oldukça sessizdir. Ancak zorlarsanız kaba bir sesi var. Sekiz vitesli seçeneği seçerseniz,  vites değiştirmek rakipleri kadar keskin değildir ve gücü kesiyormuş gibi hissiyatı var.

sorento iç mekan

Önde, ızgarada Kia’nın kendine özgü kaplan burnu krom çerçevesi bulunuyor. Yanında ise LED gündüz farları olan temiz farlarla çevrilidir. Gümüş tavan rayları ve pervazlarda krom kaplama bulunurken, arkada bir tavan spoyleri ve LED arka lambalar yer alıyor. Sorento, yolda oldukça etkileyici görünüyor.

1 YORUM

  1. Amerika da çok yaygın satılıyor ve bu araçlar artık kolay kolay bozulmuyor o sebepten Kia deyip geçmemek lazım harika araçlar üretiyorlar.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here