Buick GL6: Lüks Minivanların Yeni Gözdesi

0
1116
Buick GL6 Lüks Minivanların Yeni Gözdesi

Buick GL6: Lüks Minivanların Yeni Gözdesi

Uzun zamandır SUV araçların yükselmesiyle minivanlar birçok pazar için çok fazla tercih edilmeyen araçlar olarak kalıyorlar. Uzak Asya pazarında hala bir miktar tercih ediliyor olsa da dünyanın geri kalanı için bu durum genellikle böyle değil. Ülkemizde de minivanlar çok tercih edilen araçların arasında değiller. Ancak Buick GL6 keşke ülkemizde de olsa diyeceğimiz türden bir minivan.

2021 Buick GL6

Buick GL6’ya Bir Bakış

Buick firması yeni GL6 modelini “minivan” olarak adlandırmaktansa “çok amaçlı araç” olarak adlandırmayı tercih ediyor. Bu ismi kullanmakta da haksız sayılmazlar. Yeni Buick GL6 bir çok teknoloji ürününü bünyesinde barındırıyor. Ön panelde birbirine bağlı iki dijital ekran barındırıyor. Bu ekranlardan birisi gösterge paneli olarak görev alırken diğeri bilgi – eğlence sistemi olarak görev alıyor. Birbiriyle entegre bir şekilde çalışan bu iki ekrandan da araç ile ilgili kaç kilometre yol yapıldığı, yakıt tüketimi gibi özellikleri görebiliyorsunuz. Ayrıca bilgi – eğlence sistemi içerisinde aracın kendine ait navigasyon sistemi de bulunuyor. Ayrıca araçtaki bilgi – eğlence sistemi üst düzey ses tanıma sistemine ve bulut tabanlı eri paylaşımı sistemine de sahip.

İç dizaynında kahverengi rengi kaplamalı rahat koltuklara da sahip olan Buick GL6 konforlu bir sürüş keyfi sunuyor. Standart olarak sahip olduğu panoramik açılır tavan camı arkadaki filmli camlarla birleşiyor. Araç içerisinde surround ses sistemi de mevcut. Ayrıca altı koltuklu bu aracın kabininde kırktan fazla saklama bölgesi de mevcut.

Hafif Hibrit Teknolojili

Diğer firmaların da tercih ettiği gibi Buick firması da bu minivanda hibrit bir yapı tercih ediyor. Firmanın sahip olduğu hafif hibrit teknolojisi ile bu minivan çift jet turboşarjlı 1.3 litrelik bir motora sahip. Yakıt tüketimini azaltmak için 48 voltluk bir elektrik sistemine sahip olan bu araç yakıt tüketimininde %7.6’lık bir iyileşmeye sahip.

2021 Buick GL6’nın piayasaya çıkmasıyla beraber Buick firmasının Çin’deki lüks otomobil pazarındaki payının artması bekleniyor. Araç Kasım ayının sonlarına doğru Çin pazarında piyasaya sürülecek. Diğer ülkelere herhangi bir ihracatın olup olmaması konusunda henüz firma bir açıklama yapmış değil. Siz minivan araçlar hakkında ne düşünüyorsunuz? En beğendiğiniz minivan aracı yorumlarda paylaşırsanız gelecek yazılarımızda o araçları ele alabiliriz.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here