En Teknolojik Araba Markaları Genesis ve KIA Oldu!

0
1625

2022 yılının en teknolojik araba markaları Genesis ve Kia oldu. Amerika merkezli araba değerlendirme ve veri şirketi olan J.D Power, her sene arabalar üzerine bir teknoloji deneyim raporu düzenlemekte. Şirketin 2022 yılı için düzenlediği teknoloji raporuna göre ise Güney Koreli Genesis ve KIA markaları en teknolojik araba markaları oldu. Detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Ortalamanın Üstünde Olan Markalar Aynı Zamanda En Teknolojik Araba Markaları

Amerikan merkezli veri şirketi J.D Power, ABD Teknoloji Deneyimi Endeksini baz alarak yeni rapor yayınladı. Yayınlanan raporda Hyundai ve KIA markaları, teknolojik inovasyon anlamında liderlik koltuğunda bulunuyorlar. Diğer yandan ise Hyundai’nin lüks otomobil üreticisi olan Genesis markası Premium kategoride öncülük ettiği 2022 Araç Güvenirliği Çalışması ile teknoloji deneyimi endeksinde üst sıralarda yer aldı. Ayrıca marka, sadece premium kategoride üst sıralarla yetinmedi. Genesis, genel klasmanda da 1000 puan üzerinden 643 inovasyon endeksi ile üst sıralarda yer buldu.

Genesis’i ise 543 puanla otomobil marketinin en yüksek puanına sahip Hyundai takip etti. Bunun ardından ise 495 puanla KIA kendine yer buluyor. Diğer önemli bir nokta ise genel ortalamada gözümüze çarpıyor. Listenin liderleri konumunda bulunan KIA ve Hyundai aynı zamanda endüstri ortalamasının 486 olduğu raporda, bu puanı aşabilen tek otomobil üreticileri oldu. Bu da, genel ortalamayı geçebilen iki şirketin aynı zamanda lider oldukları anlamına geliyor. Kısaca ortalama üstü sadece iki şirket mevcut ve onlarda lider durumda.

En Teknolojik Araba Markaları Genesis ve KIA

En Düşük Puanı Parmak İzi Okuma Sistemleri Aldı

Yapılan çalışmada en sorunlu görülen sistem ise parmak izi okuma sistemleri oldu. Sisteme, kullanıcılar tarafından en düşük memnuniyet puanı verildi. Son iki senedir ise en düşük puanı alan sistem, iç hareket kontrollleri (BMW Gesture Sistemi vb.) olmuştu. Fakat bu sene iç hareket kontrolleri yerini parmak izi okuma sistemlerine bıraktı.

J.D Power İnovasyon Raporu Nedir?

J.D Power inovasyon raporu otomobil üreticisi markaların yeni teknolojileri ABD otomobil pazarına ve endüstriye ne kadar hızlı ve uyumlu getirdiklerine göre düzenlenmekte. Bu sene düzenlenen rapor ise Şubat ve Mayıs ayları arasında 90 günlük bir süreçte oluşturuldu. Ayrıca rapor, 84 bin 165 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Kısaca bu rapor, her sene ABD’nin en inovatif araba markalarını seçmekte.

 

Satılık Tüm Genesis Modellerini İnceleyin⇒

Satılık Tüm KIA Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here