Koenigsegg CC850 Tanıtıldı!

0
1347
Koenigsegg CC850

İsveçli spor otomobil markası Koenigsegg CC850 modelini tanıttı. Koenigsegg CC850, markanın ilk otomobili olan CC8S’den ilham alınarak tasarlandı.

En Hızlı Manuel Vitesli Otomobil: Koenigsegg CC850

Modelin birçok dikkat çekici özelliği bulunuyor. Fakat kuşkusuz en dikkat çeken özelliği manuel vitese sahip olması. Koenigsegg CC850’de çift tuboşarjlı V8 bulunuyor. Araç E85 türünde yakıt tükettiği zaman 1.385 beygir güç üretebiliyor. Ancak normal bir yakıt tükettiğinde 1.185 beygir güce düşüyor. Aynı zamanda araç, maksimum 1.382 Nm torka sahiptir.

Koenigsegg CC850Dikkat çekici CC850 oldukça hafif ve 1.385 kilogram ağırlığındadır. CC8S’e göre de 17 santimetre daha uzundur. Çarpışma testlerinden tam not alan araç tasarım olarak CC8S’e benziyor. Fakat bazı değişiklikler bulunuyor. Bu değişikliklerden bazıları, arka farlarda kullanılan dikdörtgen tasarım, pürüzsüz tampon ve geniş difüzördür. Ayrıca ön farlarda yapılan ufak değişiklikler araca modern bir görünüm sağlamış.

Koenigsegg CC850 iç tasarım İç tasarımına baktığımız zaman markanın modern araçlarıyla oldukça benzer. Ayrıca gösterge paneli ve orta konsolu CC8S’i anımsatıyor. İç mekanda karbon fiber ve deri kullanımı hoş bir görüntü sağlıyor. Aynı zamanda viteste bulunan İsveç bayrağı dikkat çekiyor. Araçta birçok modern özellik yer alıyor. Bunlardan bazıları, çevre görüş kamerası, klima kontrolü, kablosuz şarj ve Apple CarPlay’dir.

Hem Debriyaj Hem Otomatik!

Koenigsegg CC850

Şimdi modelin kuşkusuz en dikkat çeken özelliğine bakalım. Koenigsegg CC850’de 9 ileri şanzımanı yönetmek için 6 ileri manuel vites bulunacak. Ayrıca şirketin Jesko modelinin 9 ileri otomatik şanzımanını kullanacak. Ek olarak ise bir debriyaj bulunacak. Şirketin yaptığı açıklamada, 9 vitesli şanzımanın 6 ileri manuel gibi çalışması için özel bir sistem kullanılıyor. Bu sisteme ise “TWMPAFMPC” adında. Şirketin koyduğu bu ilginç ismin anlamı: ‘dünyanın en güçlü ve en hızlı manuel vitesli otomobili’

Bu sistem sürücülere aracı istedikleri gibi kullanma şansı veriyor. Ya otomatik ya da manuel olarak kullanabilirler. Manuel kullanmak isteyen sürücüler otomobili debriyaj ve vites kolu ile manuel olarak kullanabilirler. Otomatik kullanmak isterler ise aracı otomatik moda almak yeterli olacaktır. Ayrıca şirket, modlar arasında yapılacak geçişlerde herhangi bir sorun bulunmadığını söylüyor.

Koenigsegg CC850 sadece 50 tane üretilecek. Hedefi ise dünyanın en hızlı manuel vitesli aracı olmak. Ayrıca şirket aracın fiyatı ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Sıfır km Otomobil Modelleri ve Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here