Hyundai Ioniq 6, Temmuzda Geliyor!

Son duyumlara göre, Hyundai’nin tam elektrikli modeli olan Ioniq 6, temmuz ayında görücüye çıkıyor.

0
2161
Hyundai Ioniq 6 konsept

Son günlerde markalar elektrikli araç üretimi konusunda bir yarışa girdiler. Geleceğin araçları olarak tabir edilen elektrikli araç piyasasında Hyundai’den yeni bir atak daha geldi. Hyundai 2021 yılında Ioniq 5 isimli elektrikli crossover modelinin ABD lansmanını gerçekleştirmiş ve iki yeni elektrikli aracın daha müjdesini vermişti. Onaylanan bu iki yeni elektrikli modelden ilki Hyundai Ioniq 6 sedan segment elektrikli araç olacak. Hyundai Prophecy Concept adlı konsept sedan aracı ile tasarım detaylarının benzer olacağı düşünülen bu aracın, bu yıl içerisinde piyasaya çıkacağı geçtiğimiz aylarda açıklandı. Bu açıklamanın ardından herkes merakla piyasayı çıkacağı net tarihi beklemeye başladı.

Hyundai Ioniq 6 siyah renk önden görünüm

Ioniq 6, Temmuzda Geliyor

Hyundai elektrikli araç piyasasında elini güçlendirmek istiyor. Ionig 6 modeli bu piyasada Hyundai’nin elindeki en büyük kozlardan birisi olacak gibi duruyor. Normal şartlarda Hyundai, Ioniq 6 modelini Mart veya Nisan aylarında piyasaya sürmeyi planlıyordu. Fakat bazı parçalarda gerçekleştirilen son dakika değişikliklerinden ötürü aracın piyasaya çıkış tarihi ertelenmişti. Yayınlanan yeni rapora göre, araç 14 Temmuz’da Busan Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve çıkışı burada yapılacak.

Hyundai Ioniq 6, 2020’de tanıtılan Prophecy konseptinden ilham alan bir tasarım felsefesi ile piyasaya çıkacak. Aracın tasarımında yapılan güncellemelerin yanı sıra menzilinin Hyundai Ioniq 5 modelinden daha fazla olacağı söyleniyor. Ioniq 6, Ioniq 5 ve Kia EV6 ile paylaşılan E-GMP platformunu kullanıyor. Diğer yandan araç 4 kW/sa bataryaya sahip olacak.

Hyundai Ioniq İç Mekan

Hyundai ioniq iç mekan

Aracın iç mekanında bolca ambiyans aydınlatılması kullanıldığını görüyoruz. Hyundai Ioniq 6 77.4 kWh’lik bir bataryayla bizlerin karşısına çıkacak.

Aracın çift motorlu versiyonu 300 beygir güç üretecek. Tek motorlu ve daha güçlü versiyona ait bilgiler henüz bilinmiyor.

2. El Hyundai Araçlarına Göz Atın⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here