Haziran 2022’de Türkiye’ye Gelen Hyundai Ioniq 5 ile Tanışın

0
3019
Hyundai Ioniq 5, önden görünüm, metalik renk

Hyundai Ioniq 5 Haziran 2022 itibariyle Türkiye pazarında satışta olacak. Hyundai Türkiye Genel Müdürü Murat Berkel yaptığı açıklamalarda 2022 yılında Ioniq 5’in Türkiye pazarında satışta olacağını açıkladı. Avrupa’da çok fazla ilgi gören tamamen elektrikli otomobilin birçok yenilikçi özelliği bünyesinde barındırıyor. Bu çevre dostu elektrikli otomobil aynı zamanda dünya genelinde yılın otomobili olma unvanına sahip. Bu nedenle Koreli otomobil üreticisinin en büyük gurur kaynaklarından bir tanesi.

Hyundai’nin yeni markalarla genişleme çabalarının bir sonucu olan Ioniq elektrikli ve hibrit modeller üretiyor. Ioniq markası ile Hyundai, çevre dostu otomobil anlayışı için de büyük bir adım atmış oldu. Markanın ilk modeli olan Ioniq 5 ise başarılara doymuyor. Bu zamana kadar girdiği tüm pazarlarda ödülleri toplayan elektrikli otomobil, hem tasarımı hem de doğa dostu yüksek performansı ile övgüleri topluyor. En son New York’taki Uluslararası Otomobil Fuarı’nda “Dünyada Yılın Otomobili ” seçilen Ioniq 5 bunun gibi pek çok prestijli ödüle sahip.

Hyundai Ioniq 5 Hızlı Şarj ve Yüksek Menzil Vaat Ediyor

hyundai Ioniq 5, önden görünüm, gri renk

Yenilikçi bir vizyona sahip olan elektrikli otomobil, hızlı şarj özelliğine sahip. Öyle ki sadece 18 dakikada yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor. Yani 5 dakikalık bir şarjla bile 100 km’den fazla yol kat edebiliyor. Üstelik ultra hızlı şarj etme özelliği daha çok tercih edilmesine neden oluyor. Çünkü bu elektrikli araç, tek şarjla oldukça uzun mesafeleri kat ediyor. 470 km’yi aşan bir mesafe boyunca şarja ihtiyaç duymayan Ioniq 5, şehrin hızıyla yarışmayı biliyor gibi görünüyor. Bu nedenle de sürekli acelesi olan şehirliler tarafından oldukça fazla seviliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan otomobilin elektrikli araba pazarının zirvesine yerleşmesi ise ancak yeni pazarlara açılmasıyla mümkün görünüyor. 

Modern Bir Dış Tasarım

hyundai Ioniq 5, yandan görünüm, gri renk

Ioniq 5 hem modern hem de Retro esintileri bünyesinde barındıran bir tasarıma sahip. 5 koltuklu bir hatchback olsa bile benzerlerinden ayrılan bir araba. Çünkü bu model daha çok bir SUV modelini andırıyor. Alışılagelmedik bir tasarımı olan Ioniq 5, minimalist LED farlara sahip. Üç metrelik dingil mesafesine sahip olan elektrikli araç, 20 inçlik alaşımlı jantlara sahip. 

Geniş İç Mekan

hyundai Ioniq 5, iç mekan

Bu elektrikli otomobil Hyundai’nin geleceğin elektrikli araçlarının üretimi için kullandığı platform olan E-GMP’de tasarlandı. Bu sayede küçük gövdesine rağmen kullanıcılarına  geniş bir iç mekan sağlıyor. Ioniq 5 ayrıca içerisinde diğer tüm elektrikli cihazlara kolay şarj özelliği sunuyor. 3,6 kWh potansiyele sahip bir güç kaynağı sayesinde iç kabinde her türlü teknolojiyi kullanmak oldukça kolay. Ek olarak, 12 inçlik ekranı üzerinden aracın tüm işlevlerini kontrol etmek mümkün. Bu ekranda şarj miktarından koltuk ısıtmalarına kadar birçok fonksiyonu kontrol etmek mümkün. Üstelik bilgi eğlence sistemi tüm telefonlarla da uyumlu çalışıyor.

Son olarak, tüm bu yenilikçi özelliklere sahip Hyundai Ioniq 5 aslında Koreli markanın akıllı mobilite çözümlerinin de en somut örneklerinden. Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olmayı hedefleyen marka, önümüzdeki süreçte yeniliklerini sürdürmeyi düşünüyor. 2030 hedefleri doğrultusunda yeni modelleri de piyasayı sürmeyi hedefliyor. Ioniq 5 ‘de çok kısa bir zaman içinde Türkiye’de satışa sunulmuş olacak. Böylece Türkiye’deki kullanıcılar da üst düzey konfor ve sürüş vaat eden bu araçla yakından tanışmış olacaklar.

2. El Hyundai Ioniq 5 Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here