Tesla Otopilot Sistemi Sınıfta Kaldı: En Çok Kazaya Karışan Şirket Oldu

0
1061
Tesla Otopilot Sistemi

Tesla otopilot sınıfta kaldı. En çok otopilot kazasına karışan şirket Tesla oldu. Verilere göre Tesla’nın otonom sürüş özelliğine sahip araçları 10 ay içerisinde tam 273 tane kazaya karıştı. Bu da Elon Musk’ın fazlasıyla güvendiği otopilot sisteminin güvenilirliğini bir kez daha sorgulattı.

ABD yol güvenliği kurumu bir rapor ile otomobil kaza oranlarını açıkladı. Bu raporda Tesla otonom sürüş sisteminin en çok kazaya karışan otopilot sistemi olduğu yer alıyordu. En çok kaza yapan diğer otopilot sistemi de 90 kazaya karışan Honda otonom sürüş sistemi oldu.

Tesla Otopilotu 10 Ay İçerisinde Tam 273 defa Kazaya Karıştı

tesla otopilot

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), ABD’deki trafik kazalarına dair bir araştırma yaptı. Bunun sonucunda bir rapor hazırlayan kurum istatistikleri paylaştı. Buna göre Tesla otonom sürüş sisteminin yer aldığı araçlar en çok kazaya karışanlar oldu. NHTSA, Tesla sürücü destek sisteminin Temmuz 2021’den Mayıs 2022’ye kadar tam 273 kez kaza yaptığını açıkladı.

NHTSA tarafından hazırlanan raporda ikinci seviye gelişmiş sürücü destek sistemleri yer alıyor. Bu anlamda en çok kazaya karışan Tesla oldu. Arkasından sırasıyla Honda, Subaru ve Ford geldi. Ancak Tesla en yakın rakibinin bile üç katı kadar kaza yaptığı ortaya çıktı. Peki ama Tesla otopilot sistemi neden bu kadar çok kazaya karıştı? En büyük rakiplerinden biri olan Toyota yalnızca 4 kazaya karışmışken Tesla da eksik olan ne?

Elon Musk: “Tesla’nın Hatası Değil”

tesla otopilot

Tesla’nın çılgın CEO’su Elon Musk’a göre bu kazaların sorumlusu Tesla değil. Çünkü Elon Musk otopilotun sınıfta kaldığını kabul etmiyor. Ona göre bu kazaların çoğunda otopilot sistemi aktif değildi. Yani kazaların sorumlusu otopilot demek doğru değil. 

Son olarak NHTSA sürücüsüz araçların kaza yapma oranlarını da açıkladı. 130’dan fazla kazada sürücüsüz araçların imzasının bulunduğunu açıkladı. Bu anlamda en çok kazaya karışan marka da  bir Google girişimi olan Waymo oldu.

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here