Tesla Yılan Şarj Sistemi Üzerindeki Çalışmalarını Sürdürüyor

3
1329
tesla yılan şarj

Otonom sürüş teknolojilerinin lideri Tesla’dan bir devrim daha, Tesla yılan şarj. Endüstri 4.0 çağı ile birlikte robotlar, insanların yerlerini almaya devam ediyor. Tesla da bu devrin bir markası olarak, sürücüsüz hatta yolcusuz gidebilen araçlar üretti. Evet, bu akıllı robotlar zaman zaman bizleri korkutmuyor değil ama fişini çeksek ya da şarj etmesek ne yapabilirler ki (!) Değil mi? Maalesef artık otonom araçlar, onları şarja takmanıza muhtaç kalmayacaklar. Çünkü Tesla yılan şarj teknolojisi, otomobilleri hiçbir insani destek olmadan şarj edebilecek.

Tesla Yılan Şarj

Elon Musk Twitter’dan Duyurdu: Tesla Yılan Şarj Faaliyete Geçecek

Tesla, 2015 yılında metal bir yılana benzeyen otomatik bir robot şarj cihazının videosunu yayınlamıştı. Konseptin arkasındaki fikir, Tesla’nın kendi kendine giden elektrikli araçlardan oluşan bir filoya sahip olduktan sonra, araçları insan müdahalesi olmadan otonom olarak şarj etmekti. Neticesinde insan faktörü olmayan bir sistemi bir insanın şarj etmesi mantıksız bir durumdu. Ancak o videodan sonra bu teknoloji ile ilgili hiçbir haber duyamadık ta ki 8 Ekim 2020’ye kadar.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 8 Ekim 2020’de Twitter üzerinden paylaştığı bazı gönderiler ile hala Tesla yılan şarj fikrinin üzerinde çalıştıklarını duyurmuş oldu.

Söz konusu otomatik şarj sisteminin üretim aşaması ile ilgili herhangi başka bilgi ya da faaliyet takvimi paylaşmayan Elon Musk, en azından günün birinde bu sistemi kesin olarak göreceğimizin sinyallerini verdi.

Alternatif Sistemler de Masada

Tesla’nın otomatik şarj için yılan şarj cihazının yanı sıra başka yenilikçi ve kullanışlı çözümler üretmeye çalıştığını da daha önceden biliyorduk. Örneğin, 2017 yılında zeminde gömülü vaziyette ve aracın altında bir şarj bağlantısı ile koordineli çalışan bir şarj istasyonu için yeni bir tasarım için patent başvurusunda bulunmuştu.Tesla otomatik şarj

Söz konusu bu sistem ile ilgili de herhangi bir seri üretim söz konusu olmadı. Ancak Tesla’nın büyük resmi görüp kimsenin aklına gelmemiş inovatif fikirleri hayata geçirmek için sarf ettiği çaba takdirleri hak ediyor. Şimdiye kadar başardıkları işlerin ve çözdükleri sorunların yanında otonom şarj sisteminin lafı bile olmayacağını ve Tesla’nın yakın bir zamanda bu ya da bunlara bir benzer bir sistemle karşımıza çıkabileceğini düşünüyoruz.

Atacağınız ilk adım yapacağınız şeyin olabilirliğini kanıtlamak. Daha sonra ihtimaller ortaya çıkacaktır.

-Elon Musk

İkinci El Otomobil Fiyatları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here