Tesla’nın Bitcoin Zararı 600 Milyon Dolar

Tesla, Bitcoin ve kripto para üzerinden yaptığı otomobil satışlarından 600 Milyon Dolar zarar etti.

0
1316
Elon Musk Tesla Bitcoin

Hepimizin bildiği üzere Tesla’nın CEO’su Elon Musk kripto para piyasasıyla yakında ilgileniyordu. Bu ilginin sonucunda Tesla geçtiğimiz yıl kripto para üzerinden satış yapma dönemini başlattığını duyurmuştu. Ayrıca Tesla 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yaparak bu konuda ne kadar ciddi olduğunu göstermişti. Bu yılın başında Tesla, yatırım portföyündeki Bitcoin değerini, satın alma sırasındaki döviz kuru üzerinden 2 milyar dolara çıkardı. Fakat son araştırmalara göre Tesla’nın Bitcoin zararının 600 milyon doları bulduğu söyleniyor.

Tesla Bitcoin

Tesla’nın Bitcoin Zararı 600 Milyon Dolar 

Bağımsız kaynakların en son açıkladığı araştırmalara göre Tesla’nın bu yatırımlardan toplamda 600 milyon dolar değer kaybettiği belirtiliyor. Aslına baktığımızda Bitcoin ve kripto para birimlerinin Tesla üzerinde kritik etkisi olması pek mümkün gözükmüyor. Sonuç olarak Bitcoin ve kripto para birimlerindeki düşüş, Tesla’ya toplamda 600 milyon dolarlık zarar ettirdi. Bu durum karşısında Tesla’nın hala Bitcoin üzerinden elektrikli araç satışına devam etmeyi planladığı belirtiliyor. Bunda kripto para birimlerinin çıkarılmasının çevreye daha az zararlı hale gelmesinin etkisi büyük.

Elon Musk, Kripto Para Yatırımlarına Devam Ediyor

Diğer yandan şirketin başkanı Elon Musk, kişisel fonlarını kripto para birimlerine yatırmaya devam ediyor. Elon Musk özellikle Bitcoin üzerinden yatırımlarında kararlı gözüküyor. Bu yatırımların uzun vadede Tesla’nın Bitcoin zararına etkisi ne olacak ve elektrikli araç satışına darbe vuracak mı hep beraber göreceğiz.

İkinci El Tesla Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here