Elon Musk ve İlk Otomobili

0
2859

Elon Musk ve İlk Otomobili BMW 320İ’dir. BMW 320İ, Elon Musk’ın ilk otomobili olarak bilinmektedir. 1978 model BMW 320İ model aracını 1994 yılında 1900$’a almıştır. BMW 320İ Amerika’da ekonomik olarak görülen bir arabadır. Bugün burada söyleyeceğim detaylar ve görüşler ülkemize göre değil daha çok Amerika’ya göre olacaktır. Amerika’daki araç fiyatları bize göre çok uygundur. Fakat acemiler veya liseye giden çocuklar genellikle eski araçlara sahiptirler. BMW 320İ, pratiklik, düşük yakıt tüketimi, donanımları ve uygun fiyatlı olması ile tanınmaktadır. BMW 320İ, daha pahalı olan 328İ’nin muadili olarak üretilmiştir. Elon Musk ve İlk Otomobili

Amerika’nın dahi çocuğu olarak adlandırılan Elon Musk, ehliyetini aldığı gibi BMW 320İ’yi alarak çok doğru bir karar vermiştir. Bunun en önemli nedeni; o yıllarda üretilen arabaların birçoğu karbüratörlüdür. Fakat BMW 320İ, Bosch markasının K-Jetonic adlı enjeksiyon sistemine sahiptir. Teknik verilere göre aracın çıkabildiği en yüksek hızın 180.2 km/s olduğu söylenmektedir.

1975 Model BMW 320İ’leri günümüzde bile görebilmekteyiz Elon Musk ve İlk Otomobili

Amerika’daki araç fiyatlarını kıyasladığımız zaman BMW 320İ’ler oldukça uygun fiyatlıdırlar. Yakıt tasarrufu, güvenlik paketleri, iç alanının geniş olması aracı ön plana çıkarmaktadır. BMW 320İ’nin rakiplerine göre beygir gücü az olsa da aracın dengesi oldukça iyidir. Böylece tork ve beygir düşük olsa da araç keyifli sürüşlere ev sahipliği yapabilmektedir. 320İ kullanıcıları genellikle aracın motoru ile oynamaktadırlar. Aracın motor bloğu modifikasyona oldukça uygun ve dayanıklıdır. Birçok performans parçasına uyumlu olmaktadır. Ayarlanmış bir araç ile sürücüler 6 ileri manuel şanzımanlı, yüksek beygir ve torka sahip turbo şarjlı bir araca sahip olabilmektedirler. Elon Musk ve İlk Otomobili BMW 320İ olması belki de bugünlere gelmesinde büyük rol oynamıştır.

İkinci El Araç İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here