Mitsubishi Lancer Evo Hakkındaki Her şey

0
6182

Mitsubishi Lancer Evo Hakkındaki Her şey! Mitsubishi Lancer Evolution, Tüm zamanların en ikonik spor sedanlarından birisidir. Yol, pist ve ralli etaplarında eşit derecede yeteneklidir. Yıllar geçtikçe Japon otomobil üreticileri, kendilerini yansıtacak sembolik araçları yapmayı başarmıştır. İlk modeller piyasaya çıktığında eleştirmenlerden uzak durmalarına rağmen, bu arabalar zamanla gelişerek Alman ve Amerikan arabalarının ciddi rakipleri haline geldi. Hali hazırda günümüzde Amerikan arabalarının efsanelikleri tarihe karışmıştır. Ayrıca Japon otomobilleri, Alman otomobillerinden daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Mitsubishi şu ana kadar yapılan en popüler Japon arabalarından birisidir. 

İlk Lancer Mitsubishi Lancer Evo Hakkındaki Her şey

Mitsubishi Lancer Evo Hakkındaki Her şey! İçeriğimde en baştan başlamak istiyorum. 1970’lerin başında Lancer GSR 1600 üretilmiştir. 1.6 benzinli ve dört silindir motorundan 169 beygir güç alınmıştır. Araç o kadar başarılıydı ki Mitsubishi’nin düşük ağırlığı ile birlikte Kenya Safari Rallisini arka arkaya birkaç kez kazanan ender otomobillerden birisi olmuştur.

Elektrikli Evo Mitsubishi Lancer Evo Hakkındaki Her şey

2020 yılı ve sonrasında her nesil arabanın elektriklisini üretmek gelenek haline gelmiştir. Evo’nun elektriklisi, Prius ve Model S’ten önce gün yüzüne çıkmıştır. 268 beygir, 0-100’ü 6.8 saniye olan dehşet verici bir otomobildi. O zamanlar menzil sorunları gün yüzüne çıktığı için araç seri üretime geçememiştir. Kim bilir gelecek yıllarda seri üretim elektrikli Evo’lara şahit olabiliriz.

Station WagonMitsubishi Lancer Evo Hakkındaki Her şey

İnsanlar tarafından pek bilinmese de Evo 9’un station wagon versiyonu vardır. 2.0 benzin,4 silindir ve 287 beygirlik gücündeki bu araçla geniş virajları dönmek tutku haline gelecektir.

En İyi Motor

Hali hazırda arabayı ikonik ve akıllara kazıyan şeyler teknik özellikler değil midir? Bir arabanın kaputunun altında müthiş bir motor olmadan ikonik hale gelmesi görülmemiştir. 220-2007 yıllarında üretilmiş araçların hepsine 4G63 motorları konmuştur. Bu motor bloğu her türlü gelişime ve yükseltmeye dayanacak kadar sağlamdır. Genellikle insanlar modifiye yaptıkları araçlara ilk olarak bu motoru eklemek istemektedirler.

İkinci El Araç İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here