Hyundai Staria Modeline Tasarım Ödülü!

0
2872
Hyundai Staria

Hyundai fütüristik yapıdaki modeli Hyundai Staria ile tasarımda yeni bir ödül elde etmeyi başardı.

Hyundai Staria Ürün Tasarımı Ödülü!

Marka, çok yönlü kullanım özellikleriyle yeni MPV modeli Staria ile yeni bir ödül kazandı. Staria, Red Dot Design Awards 2022’ye damgasını vurdu. Hyundai’nin yaptığı açıklamaya göre “Ürün Tasarımı” kategorisinde birinci oldu.

En İyinin En İyisi (The Best Of The Best) ödülü, çığır açan tasarımlara verilir. Aynı zamanda dünyanın en yüksek tasarım ünvanı olarak kabul edilir. Ödül, Hyundai’nin ürün tasarımındaki küresel rekabet gücünü daha da güçlendirdi. Ayrıca modelin satış başarısını da doğrudan etkiliyor.

Hyundai STARIA, geçen yıl 2021 İyi Tasarım Ödülleri’nde ulaşım kategorisinde onur ödülü kazandı. Aynı zamanda ünlü Alman otomobil dergisi Auto Motor and Sport tarafından düzenlenen “En İyi Otomobil 2022” anketinde okuyucular tarafından ilgiyle karşılandı.

Modelin tasarımına bir göz atalım..

Hyundai Staria Tasarımı

Hyundai Staria dış tasarım

Model, bir minivan modeline göre oldukça şık ve fütüristik gözüküyor. Araca önden bakıldığı zaman alışılmış tasarımların dışında bir görünüşe sahip. Ayrıca önden arkaya doğru geçerken yumuşak ve sert geçişler bir arada kullanılarak daha şık bir tasarım oluşmuş. Aynı zamanda Hyundai, bu tasarım için “uzay gemisinden” esinlenildiğini söylüyor.

Hyundai Staria iç tasarım

Tasarımcılar iç tasarım için yolcu gemilerinden ilham aldılar. Hyundai Staria 2 ile 11 koltuklu düzene sahiptir. Aynı zamanda sürücünün konforuna ve yolcuların ekstra rahatlığına odaklandılar. Hyundai tasarımcıları, otomobil tutkunlarına daha lüks bir görünüm ve benzersiz bir ambiyans sağlamaya çalıştılar. Bunun için daha geniş bir ortam sunarken, panoramik yan camlar ile genel görünürlüğü artırmak istediler. Aynı zamanda koltuklar 180 derece dönebiliyor. Bu sayede yolcular karşılıklı olarak oturabiliyor. Geleneksel Kore “Hanok” mimarisinden esinlenilen bu ferahlık duygusu, yolcular için seyahati daha konforlu hale getiriyor.

Hyundai Staria

Staria’nın kokpit bölümü de benzersiz donanımıyla dikkat çekiyor. Konsolun ortasındaki yeni bir multimedya sistemi ve 10,25 inçlik dijital olarak çalıştırılan bir ekrana sahip. Aynı zamanda 64 farklı renkte sunulan iç ambiyans aydınlatma ve döşeme seçenekleri de görünümünün bir parçası.

Hyundai Staria Teknik Özellikleri

Model, 5.253 milimetre uzunluğa, 1.997 milimetre genişliğe ve 3.273 milimetre aks aralığına sahip. Modelin binek versiyonu 1.990 milimetre yükseklikte. Ayrıca ticari olarak tercih edildiğinde 2.000 milimetre yüksekliğe ulaşıyor. Ayrıyeten iki ya da üç koltuklu şekilde tercih edebilirsiniz. Buna bağlı olarak Staria tam 5.000 litre bagaj hacmi sunmuş olacak.

Modelin Motoru 2.2L dizel bir motor. Turbo destekli bu dizel motor 175 beygirlik güce sahip ve 431 Nm tork değerine sahip. Ayrıca ünitenin benzinli versiyonu, yalnızca diğer pazarlarda mevcut olan altı ileri manuel veya sekiz ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilecek.

Hyundai Staria Yakın Bir Tarihte Türkiye’de!

Hyundai Staria’nın yakın zamanda Türkiye’de piyasaya sürülmesi bekleniyor. Böylece Avrupa pazarında daha fazla söz sahibi olması bekleniyor.

Sıfır km Hyundai fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here