Hyundai Coupe FX 2007 Model İnceleme

0
6479

Hyundai Coupe FX, tasarımı ve özellikleri ile uygun fiyatlı spor otomobiller arasında oldukça güçlü bir yere sahip.

1Tasarımı, Karakterinin Dışavurumu

 

Hyundai Coupe dışarıdan bakıldığında safkan bir spor otomobil hissini uyandırıyor.

Test otomobilimiz özellikle kırmızı rengiyle tüm gözlerin üzerimize çevrilmesine neden olurken, bundan pek de şikayetçi olduğumuzu söyleyemeyiz.

Otomobilin hem önden hem de arkadan bakıldığında sportif kullanım için üretildiği kolayca anlaşılıyor.

Coupe’nin ön tasarımını oluşturan kaslı karakter, çekik farlar, gövde rengi ızgara, oldukça geniş tasarlanmış ve kullanıcısına rahat bir görüş imkanı sunan yan aynalar sportifliğin tamamlayıcısı.

Yine ön tasarımda sis farları unutulmamış, sinyallerin tasarımı Maserati’yi andırsa da şık.

FX Coupe’ye arkadan baktığınız zaman yine dinamik bir tasarımla karşılaşıyorsunuz, çift çıkışlı krom kaplı egzoz çıkışı, oldukça geniş arka tampon ve içerisindeki tüm ışıkları birbirinden bağımsız olarak yansıtan şeffaf stop lambaları oldukça etkileyici.

Otomobilin dış görüntüsünde hemen göze çarpan bir diğer unsur da çok kollu 17 inçlik jantlar oluyor.

Test sürüşleri sırasında en çok dikkatimi çeken şeyi de sizlerle paylaşmak isterim, otomobili park ettiğimiz her yerde otomobilin etrafına toplanan meraklı bakışlar, hatta uzaktan  “Ferrari mi bu” soruları ve benden gelen hayır Hyundai cevabıyla şaşkın bir ifadeye bürünen suratlar tasarım açısından Hyundai’nin başarısı.

Ateş Kırmızı, Mika Siyah, Metalik Koyu Gri, Metalik Açık Gri ve Vivid Mavi Coupe FX’in diğer renk alternatifleri. Otomobilin iç tasarımına gelmeden önce satış fiyatından bahsetmek gerekiyor. Şu anda kampanya fiyatları dahilinde bulunan 2.0 CVVT Hyundai Coupe FX’in fiyatı 58.543 YTL.(2007 Yılı İtibari İle)

Tek fiyat ve tek donanım seviyesiyle satılan bu coupe çok para vermeden spor bir otomobil kullanmak isteyen kullanıcılar için çok iyi bir alternatif gibi görünüyor.

İç tasarımına geldiğimizde ilk bakışta gövde rengine uyumlu deri döşemelerin şıklığı ve otomobile kattığı kalite hissi dikkat çekiyor.

Ön konsolda kullanılan mavi renk ve gösterge paneli oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Malzeme kalitesi açısından sınıfı geçen Coupe FX, Multimetre denilen ve orta konsola konuşlandırılmış, tork, voltaj ve anlık yakıt tüketimi göstergeleriyle İtalyan otomobillerini hatırlatıyor.

Yalnız Multimetre’deki yakıt göstergesinin şehir içinde bol bol 20’li rakamlara ulaşması kullanıcıların ayağını gazdan çekmesine neden olabilir. Yine iç tasarımında konsola entegre edilmiş radyo-CD çalara keşke biraz daha özen gösterilseymiş dedirtiyor.

Hyundai Coupe

Oldukça sportif tasarlanmış direksiyonun tepkileri çok net ve kullanım keyfini perçinliyor. Koltukların vücudu sarması sürücü açısından avantaj, bunun yanı sıra spor pedal kiti, ısıtmalı yan aynalar ve açılır tavan sürüş zevkini arttırıyor.

FX Coupe’de AQS Hava Kalite Kontrol Sistemi de bulunuyor. Oturma pozisyonları açısından sürücü oldukça yere yakın ve sportifliğin gerektirdiği bir durumda. Yine sürücü yanındaki yolcu koltuğunda seyahat eden yolcular içinde yolculuk keyifli geçecek gibi görünüyor.

Fakat arka koltukta aynı rahatlıktan bahsetmek genellikle spor otomobillerde olduğu gibi FX Coupe’de de pek mümkün değil.

Eğer boyunuz 1.70’in altındaysa biraz şansınız var. Bunun haricinde 312 litrelik bagaj hacmi de ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilecek genişlikte.

Hyundai Coupe

 

 

2Sportif Ruhu İle Hyundai Coupe FX

Test aracımız olan 2.0 litrelik CVVT (Sürekli Değişken Supap Zamanlama Sistemi) motorlu Coupe FX, 6.000 d/d’de 143 HP’lik bir güç sunuyor.

2.0 litrelik bir motoru için günümüz teknolojisinde 143 HP çok fazla olmasa da sportif bir kullanıma ve sürüş zevkine olanak tanıyacak kadar bir gücü kullanıcısına sunuyor.  

4500 d/d  182Nm’lik tork verileri de tatminkar. 2.0 litrelik motor Coupe FX’i  0km’den 100km’ye 9.1 saniyede ulaştırıyor.

Tabi bu veriler manuel şanzımanlı modeller için geçerli. H-Matic denilen yarı otomatik şanzımanla da otomatik vites keyfini yaşatabilen Coupe FX 0-100km/s hızlanmasını 10.4 saniyede tamamlıyor.

Fabrika verisi olarak ortalama 8lt/100km yakıt tüketen Coupe FX, haliyle spor kullanım sırasında sizin gibi benzin tasarrufunu düşünmüyor. 

O kadar da olsun ne de olsa bu bir spor Coupe.

Güvenlik açısından oldukça donanımlı olan Hyundai Coupe FX sürücü, yolcu ve yan hava yastıkları, ESP, ABS gibi hayati donanımları standart olarak sunuyor.

Hyundai Coupe

Coupe FX’de cruise control sistemi de oldukça rahat bir kullanım sunuyor. Limitlerini zorladığımız anlarda ESP devreye girerek otomobilin yoldan çıkmasına engel olarak güvenlik açısından olumlu bir not alıyor.

Spor kullanım için ön ve arkada kullanılan helezon yaylar ve denge çubuklarıyla birlikte, hidrolik teleskopik darbe emici amortisörlerin kullanıldığı otomobilde yol tutuş konusunda hiçbir problem yaşamadığımızı belirtmemiz gerekiyor.

Hava soğutmalı disk frenlerle duruş mesafesinin minimalize edilmesi amaçlanmış.

Hyundai Coupe

Coupe FX’te güvenlik açısından dikkatimizi çeken tek nokta arka koltuklarda sürücünün görüş mesafesini azaltmamak için eksik bırakılmış yolcu kafalıkları oluyor.

Genel Değerlendirme
İşçilik  6  Coupe FX’in malzeme kalitesi ideal.
Görüş  5  Arka görüş problemli
Performans  7  Keyif veren bir kullanım ve tatminkar bir performans sunuyor.
Tüketim  5  Ortalama tüketimi az olsa da performanslı kullanım benzin göstergenizi aşağı çekiyor.
Konfor  6  Rakiplerine göre konfor konusunda bir adım geride
Frenler  7  Fren dozlaması oldukça başarılı
Yalıtım  7  Coupe FX yol sesini fazla hissettirmiyor.
Donanım 7 Standart donanım seviyesi oldukça yeterli
Fiyat  9  Fiyat açısından rakiplerinin önünde
Sonuç  6.6  

Yaklaşık 60.000 YTL’ye bu tarz bir spor otomobil alma fikri kulağa oldukça hoş geliyor. Hyundai Coupe FX özellikle farklı, dinamik ve ilgi çeken tasarımı, 2.0 litrelik CVVT motorun ürettiği  143 HP’lik tatminkar gücüyle dikkat çekiyor. Konfor ve güvenlik donanımları açısından oldukça başarılı bir otomobil olan Coupe FX spor bir otomobilden beklenilen birçok özelliği kullanıcısına sunarak sınıfında iyi bir alternatif oluşturuyor.

İkinciel arabam.com

 

STANDART DONANIM
FABRİKA VERİLERİ TEST VERİLERİ
Motor: Sıralı 4 silindirli 16V Hızlanma
Motor Hacmi:  1975 cc, 0-50 km/s :  3.18 sn
0-100 km/s :  9.51 sn
Motor Gücü:  143 HP – 6000 d/d 0-120 km/s :  13.40 sn
Fren mesafesi
Max. Tork:  186 Nm – 4500 d/d 100-0 km/s:  39.5 m
Frenler:  

Hava kanallı disk/disk

Bagaj: 312 lt Ara hızlanma / Tüketim
Boyutlar:u/g/y 4395/1760/1330 mm 60-100 km/s (4. viteste):  9.33 sn
Ağırlık:  1387 kg 80-120 km/s (5. viteste):  14.45 sn
Lastikler:  215/45 R 17 Menzil:    491 km
Test tüketimi:  11.2 lt/100km

 

Tekerinize taş değmesin.

Yazar: Volkan Demirkuşak 10/04/2007

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here