Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bir aile arabası olan ” Günsel ” 18-21 Kasım tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. TÜYAP İstanbul Fuar ve Konferans Merkezi’nde düzenlenecek olan “MÜSİAD Expo 2020” de sergilenecek.

Günsel

Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği tarafından TÜYAP kongre merkezinde düzenlenecek olan MÜSİAD Expo 2020 fuarında sergilenmek üzere meraklılarıyla birleşecek. Günsel için ikinci bir lansman olarak düşünebiliriz.

MÜSİAD’ın açıklamasına göre, Günsel’in ilk B9 modeli 20 Şubat’ta KKTC’de muhteşem bir etkinlikle tanıtılmıştı. Günsel  100’den fazla Türk mühendis ve tasarımcı tarafından Yakın Doğu Üniversitesi’nin 1,2 milyon saatlik çalışmasında üretildi. 2020 MÜSİAD Fuarı, Günsel’in KKTC dışındaki ilk katılımı olacak.

2. El Satılık Araçlar için Tıklayınız

 Türkiye için Test Sürüşüne Hazır

günsel

İki adet B9 ve J9’un birebir ölçekli tasarım modeli Günsel’in standın da sergilenecek. Üçüncü B9 ise fuarın dış bölümünde medya ve sektör temsilcileri tarafından test sürüşüne hazır olacak. Elektrikli araçların en önemli parçalarından biri olan pil, kendi standında da sergilenecek. Günsel mühendisleri, tasarlanan akünün tasarımı ve işlevi hakkında konuyla ilgilenenlere bilgilendirme yapacaklar.

Yönetim Kurulu Başkanı Mutluluk Duyduğunu Dile Getirdi

Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.  İrfan Suat Günsel’in  bundan dört sene önce MÜSİAD Expo 2016 ‘da katıldıklarında Günsel’in ilk adımı için seslendiklerini söylemişti. Bunun ardından MÜSiAD Expo 2020 ‘ye Günsel ile beraber geldikleri için mutluluk duyduklarını ifade etti.

Günsel’in Türkiye’de ilk defa test edilecek olması ile ilgili ise Prof. Dr. Günsel, ‘Tasarımdan Ar-Ge’ye, teknolojiden mühendisliğe hep birlikte, tek vücut, tek yürek, büyük bir inançla, gece gündüz çalışarak gerçeğe dönüştürdüğümüz Günsel’i milletimizle, vatanımızla, anavatanımızla paylaşabilmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu tüm kalbimizle yaşıyoruz.’ değerlendirmesinde bulundu.

Kısaca Günsel

Günsel

Günsel’in B9 modeli ,yüzde 100 elektrikli bir otomobildir. Otomobil, tek şarjla 350 kilometre gidebiliyor . Toplamda 10.936 parçanın birleşmesiyle oluşmuştur. Aracın motor gücü 140 kilovattır. B9’un hız limiti  100 kilometreye 8 saniyede ulaşabilirken, çoğu kişiye göre olumsuz yanı olan hız sınırlaması 170km/s ile sınırlıdır. Yüksek hızlı şarj ile  Günsel B9 pilini şarj etmek için sadece 30 dakika sürüyor. Hızlı şarj durumunda bu süre 4 saattir.

KKTC’nin Yerli Otomobili Günsel

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here