Kia Telluride 2023, New York Otomobil Fuarında Görücüye Çıktı

0
3105
Kia Telluride 2023, mavi renk, önden görünüm

Kia Telluride 2023, New York Otomobil Fuarı’nın vitrininde yerini aldı. Yeni başarılı crossover, sahneye yepyeni özellikleriyle giriş yaptı. Bir güncelleme olan bu model ilk neslin makyajlı hali gibi görünüyor. Kia,  tüm beğenileri üzerine toplamak için dış tasarımı revize etmekle kalmamış. Aynı zamanda gelişmiş sürücü özellikleri, ince ayar teknolojisi ve iki yeni trim seviyesini de eklemiş.

Yepyeni Tasarımıyla Kia Telluride 2023

Kia’nın bu yeni modelinde birçok değişiklik görünüyor. Kia’nın yeni tasarım diline uyum sağlayan otomobil, markanın felsefesini yansıtmayı başarıyor. Aslında Koreli markanın tasarım felsefesi bir döngü içeriyor. Telluride buna sadık kalmış şekilde ön ve arka kısım arasında senkronizasyona sahip. Ayrıca ön farları artık çok daha parlak görünüyor. Buna ek olarak, ön tamponu tamamen aydınlatacak standart LED teknolojisine de sahip. Ön tampon da değişimden payını almış durumda. Izgarası üzerinde modern dokunuşlarla Kia logosu yer alıyor. Ayrıca, Kia Telluride 2023 arka kısmındaki yepyeni tamponuyla da New Yorklulara göz kırpıyor. Buna ek olarak, yeni arka farlar da tasarım dili ile uyumlu halde. Yeni Telluride’ın iç tasarımı da oldukça başarılı. Öyle ki, arabanın iç tasarımının insana sıcak bir hava verdiğini söyleyebiliriz. Rahat ve geniş atmosferi yansıtan tasarımda kabin gerçekten geniş. İçerisinde üç sıra koltuk bulunuyor. Böylece en az sekiz yetişkin yolcuyu taşıyabileceği anlaşılıyor.

Kia Telluride 2023, mavi renk, arkadan görünüm

Teknolojik Altyapısıyla Dijital Araba Deneyimi

Yeni Telluride’deki sürücü koltuğu dijital altyapıyla döşeli. Ayrıca yeni bir çift ekran sistemi sayesinde 12,3 inçlik dijital gösterge paneline de sahip. Çok sayıda çevrimiçi dijital hizmete erişim aracın içerisinde yer alıyor. Üstelik, bunu sağlayan güncellenmiş bir multimedya sistemi kişiye özel hal alıyor ve unutulmaz bir deneyim yaşatmayı vaat ediyor. Ek olarak, akıllı hız limiti asistanı da her zaman sürücüyle birlikte. Buna ek olarak,  konum odaklı akıllı hız sabitleyici, şerit takip asistanı ve şerit düzenleyicisi de yer alıyor.  Kia Telluride 2023 teknolojisi bu kadarla sınırlı değil. Çarpışmalara engel olacak uyarı sistemini de içeriyor. Ayrıca kaliteli bir sürüş deneyimi için uzun farları, kör nokta ekranı ve 360º görüş kamerası araçta hazır. Yani yenilenen Telluride hem keyifli hem de güvenli bir yolculuk vaat ediyor.

Son olarak yenilenen KIA SUV modeli, 295 hp güce sahip 3.8 litrelik V6 benzinli bir motoru kaputunun altında saklıyor. Bununla birlikte 8 vitesli bir otomatik şanzımana sahip olan Telluride, standart bir önden çekişli. Ancak yine de istek dahilinde dört tekerlekten çekiş de tercih etmek mümkün olacak.

İkinci El Kia Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here