Kia İlk Elektrikli Modelini Tanıtmaya Hazırlanıyor

0
849

Logosundan bayi yapılarına kadar birçok konuda yeni bir imaj ortaya koyma çalışması yapan Kia kendini farklı alanlara da hazırlıyor. Yavaş yavaş tüm dünyanın elektrifikasyon çalışmalarına önem verdiği dönemde Kia ilk elektrikli modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

Kia İlk Elektrikli

Kia Yenilendi.

Güney Koreli büyük otomobil üreticisi Kia uzun zamandır üzerinde çalıştığı bir marka yenileme çalışması başlattı. Bu kapsamda logosunu, bayi standartlarını ve daha birçok iç sistemini yeniledi. Marka imajını 2020’li yıllara daha uygun olacak şekilde düzenleyerek gelecek yıllara da göz kırpmış oldu. Kia, marka imajını ve vizyonunu da geçtiğimiz günlerde güncelledi. Örneğin “Movement That Inspires” yani “İlham veren hareket” şeklinde yeni bir sloganı benimsediler. Ve firmanın yıllardır Kia Motors olan ismi artık sadece Kia oldu. Bu gelişmelerin ardından ise artık Kia ilk elektrikli arabasını tanıtmaya hazır

Kia İlk Elektrikli Modelini Tanıtacak

Kia yeni planında binek araçtan ticari araçlara kadar 9 tane yeni elektrikli araç planladıklarını açıkladı. Bu araçlardan ilki önümüzdeki günlerde tanıtılacak. Araçların toplamda 7 tanesinin 2027 yılına kadar tanıtılması ve yollarda yerini alması bekleniyor.

Kia ilk elektrikli serisinin EV1’den EV9’a kadar isimleri olacak. Şirket, adlandırma şemasının aracın boyutuna mı yoksa kronolojik çıkış tarihine mi dayandırılacağını söylemedi. Ancak araçların boyutlarına göre olması daha yüksek ihtimal olsa gerek. Kia’nın yayınladığı ipucu görüntülerinde yakın çekim olarak yer alan orta boyutlu bir crossover ve ufak bir hatchback bulunduğu için, bu yeni elektrikli modelin bu gövde tiplerinden birine sahip olmasını bekliyoruz.

Kia İlk Elektrikli

Ioniq 5 Benzeri Mi Olacak ?

Hyundai’nin tanıttığı tam elektrikli crossover modeli Ioniq 5 ile oldukça benzer bir model beklediğimizi söyleyebiliriz. Bildiğiniz üzere Kia da Hyundai Grubu’nun altında faaliyet gösteren bir marka. Bu sebeple de önce Hyundai’nin geliştirilmesi ve ardından Kia’nın bu gelişmeleri takip etmesi çok olağan bir senaryo. Fakat yine de Kia’nın farklı bir şekilde konumlandırıldığını ve de bu modellerin daha farklı olacağını düşünen otomobil severler de var. Biz de ileriki modellerin daha farklı ve daha Kia’nın yeni marka imajını gösteren modeller olacağını düşünüyoruz. Ancak Kia ilk elektrikli modelini Hyundai Ioniq 5 benzeri bir model ile ortaya çıkaracak olabilir.

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here