Mazda MX-30 Elektrikli Versiyonu ABD’ye De Geliyor

0
1184

Şık ve Teknolojik Mazda MX-30 Elektrikli versiyonu için onay aldı. Avrupa’da başlayan dönüşüm Amerika Birleşik Devletleri ile genişleyecek.

Mazda MX-30 Elektrikli Ve Hibrit

Mazda, MX-30 küçük crossover’ının ABD’ye iki farklı biçimde geleceğini doğruladı: elektrikli bir araç veya döner motorlu bir plug-in hibrit. Mazda pek fazla ayrıntıya yer vermedi, ancak Mazda MX-30 elektrikli modelde arkadan menteşeli arka kapılar ve eğimli tavan çizgisi, modele sürat dolu bir şekil verirken, kaporta altı yarıda Subaru Crosstrek ve Pontiac Aztek arasında bir yerde konumlanan siyah kaplama var.
2019’da tanıtılan MX-30, şirketin motorlu spor otomobili RX-8’i anımsatan, beş koltuklu ve arka yarım kapılı küçük bir araba. Avrupa pazarında, EV versiyonu ön tekerleklere güç veren 144 beygir gücünde bir elektrik motoruna sahip ve WLTP döngüsünde 124 millik kısa bir sürüş aralığı sağlayan küçük bir 35.5-kWh pil paketi ile sunuluyor. Mazda’nın bu kadar küçük bir batarya paketi ve kısa menzil için bir emisyon gerekçesi olsa da, şirket arabanın ABD versiyonu için daha büyük bir batarya paketi takmaya karar verirse şaşırmayacağız.
Mazda, MX-30’un ABD’ye gelişinin zamanlaması hakkında henüz bir şey söylemedi, ancak yıl sonuna kadar daha fazlasını duymayı umuyoruz ve muhtemelen 2022 veya 2023 model yılı için bayilere ulaşacak.
Mazda MX-30 Elektrikli

Peki Türkiye Pazarı ?

Mazda Türkiye pazarında çok uzun süredir var olan önemli bir marka. Ancak 2000’lerin başında bazı anlaşmazlıklar ve strateji hataları ile Türkiye’deki pazar payını ciddi oranda kaybetti. Hatta şu anda Japon arabası denince ilk akla gelen 3 marka arasında bile yer almıyor. Fakat geçmişten gelen güven ve itimat duygularını hala daha taşıyor. Bu sebeple de Türkiye’de ileriye dönük adımlar atılmasını bekliyoruz. Ancak bu adımların Mazda MX-30 elektrikli modeli ile olur mu bunu bilemiyoruz.

Toyota, Honda ve Nissan’ın Türkiye pazarında yakaladıkları başarılar aslında Türk halkının Japon arabalarına olan güvenini de gösteren bir durum. O sebeple Japon pazarında etkili yere sahip Mazda ve Subaru markalarının da önümüzdeki yıllarda Türkiye pazarında daha aktif olarak yer alabileceğini söyleyebiliriz.

Mazda MX-30 Elektrikli

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here