Dev Minivan Kia Carnival Gün Yüzüne Çıktı!

1
3335
Kia Carnival Minivan Ön Tasarımı

Kia tam gaz devam ediyor. Şimdi ise bu heyecanlı marka eski nesil otomobili olan Carnival’i 4. nesline kavuşturdu. Kia’nın köklü modellerinden olan Carnival bir minivan olma özelliği taşıyor. Bu dikkat çekici dev minivanın konforu, sunduğu teknolojiler bir yana dursun, çünkü motor gücü ile ortalığı kasıp kavuracağa benziyor. Kia bu köklü modeline “Grand Utility Vehicle” diye isim verdiğini kullanıcılarına açıklamıştı. Bu ismin verilme nedenin de ise aracın dış tasarımın da SUV esintileri ile tasarlanması yatıyor. Normal bir minivan otomobile göre çok büyük olan boyutları, iç mekanda da inanılmaz bir yaşam alanı sunmasını sağlıyor. Toplamda 3090 milimetrelik aks mesafesine ulaşan model, selefine oranla yaklaşık 40 milimetre kadar da uzamış.

Kia Carnival Minivan Arka Tasarımı

Dev Minivan Kia Carnival İç Mekan Özellikleri.

İç mekanda ki yaşam alanını selefine göre daha da genişleten Kia Carnival, yaşam alanı sunmakta segmentinde rakipsiz görünüyor. Gövdesinde 10 mm genişlik sağlayan 4. nesil Carniva’da 3. sıra koltuklara da yer verilmiş. 3 sıra koltuk dizilimi standart olarak gelen model de 4. sıra koltuklar da opsiyonel olarak satın alınabilecek. 4. sıra koltuk dizilimi ile 11 yolcu kapasitesine ulaşabilecek. Kabinde teknolojik detayları da es geçmeyen Kia,  12.3 ”  dijital gösterge paneli ve orta konsolda aynı boyutta bir bilgi eğlence sistemi ile konsolu bütünlemiş. İç materyal kalitesi de yine selefine göre çağ atlamış durumda olması gözümüzden kaçmadı.

Kia Carnival Minivan İç Tasarımı

Motor Seçenekleri Neler?

Bu dev minivanı, Kia Carnival’ı taşıyabilecek motor seçenekleri firma tarafında es geçilmemiş, güçlü motorlar sunulmuş. 3.5 litrelik bir V6 bulunan aracın zirve versiyonu 295 beygir güç ve 355 Nm tork üretebilecek. Bir minivan için iddialı rakamlar. Alt versiyonun da bulunacak atmosferik ünite ise 270 beygir güç ve 332 Nm tork değerine sahip olacak. Kia’nın yeni geliştirilen 2.2 litrelik dört silindirli dizel motoru ise, 200 beygir güç ve 440 Nm tork çıkışına sahip olarak dizel versiyonu ile de göz dolduruyor. Bu Üç motor seçeneği de 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ile kombinasyon edilecek. 2. seviye yarı otonom sistemlere sahip olacak Carnival’in, ‘Safe Exit Asisst’ ismine sahip ve elektronik sürgülü kapıların yolcuların üzerine kapanmasını engelleyen bir sistem ile birlikte geleceği de Kia tarafından açıklandı.

İkinci El Kia Carnival İlanları >>

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here