576 Beygir Gücündeki Kia EV6 GT Sahnede

0
1436
Kia EV6 GT, kırmız renk, önden görünüm

Kia EV6 GT sahneye oldukça iddialı bir şekilde çıktı. Tam 576 beygir gücünde olacak olan araç, Güney Koreli markanın ürettiği en güçlü otomobil olacak. Ayrıca ‘Drift Modu’ da ile kendisine farklı bir özellik katacak. Koreli otomobil üreticisi ilk olarak geçen sene EV6 isimli otomobilini duyurmuştu. Elektrikli model dünya genelinde oldukça fazla ilgi gördü. Marka şimdi ise Monterey Otomobil Haftası kapsamında yeni bir modelini sahneye çıkardı. Bu modelin özellikle performans odaklı üretileceğini söyleyen üretici yepyeni özellikler ile göz otomobil severlerin beğenisine sunuldu.

Sportif Tasarımıyla Yeni Kia EV6 GT 

Kia EV6 GT, kırmızı renk, arkadan görünüm

Aracın tasarımında ilk olarak 21 inçlik jantlar dikkat çekiyor. Ayrıca bünyesindeki  neon tondaki vurgular da hemen kendini belli ediyor. Aracın iç mekan tasarımda ise sportif hissettirecek koltuklar yer alıyor. Ayrıca araçta gelişmiş güvenlik sistemleri ve sürücü yardım sistemleri de araçta mevcut. Bunlara ek olarak araçta  elektronik kontrollü süspansiyon da yer alıyor.

Yeni Kia Modeli Tam 576 Beygir Gücünde

Kia EV6 GT, kırmızı renk, yandan görünüm

Yeni model biri önde biri arkada olmak üzere iki farklı elektrikli motora sahip. Ön kısımda yer alan motor 160 kW gücünde. Arka kısımda yer alan motor ise 270 kW gücünde. İki motorun ortak gücü ile tam 576 beygirlik hıza ulaşan araç, 740 Nm tork üretiyor. Ayrıca 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 3,4 saniyede ulaşıyor. Böylece Kia’nın gelmiş geçmiş en güçlü otomobili olma özelliğini de kazanıyor. Maksimum 259 km/s hıza ulaşan ultra hızlı otomobil şarj konusunda da iddialı. Sadece 18 dakikada yüzde 70 oranında şarj olan aracın menzil bilgisi henüz net değil. Ancak ortalama 420 km menzil kat etmesi bekleniyor.

Kia EV6 GT, iç mekan

Kia EV6 GT, farklı sürüş modları ile de kullanıcılarına farklı bir deneyim vaat ediyor. Bu elektrikli otomobilde Eco, Sport gibi modlar yer alıyor. Ayrıca performans odaklı bir GT Drive ve farklı şekilde ayarlanan My Drive gibi modları mevcut. Tüm bunların yanı sıra otomobilde bir ‘Drift Modu’ da yer alacak. Bu mod için arka tekerlere daha fazla güç verilecek. Son olarak Kia EV6 GT bu yılın son çeyreğinde satışa çıkacak. Fiyatı ise şimdilik net değil piyasaya çıkmadan hemen önce duyurulacak.

Sıfır KM Kia Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here