Porsche Emisyon Verilerinin Manipülasyonu Araştırılıyor

1
1372
porsche-emisyon
porsche-emisyon

Porsche emisyon testi verilerinin olası manipülasyonunu araştırıyor. Almanya ayrıca eski nesil Porsche motorlarının emisyon testleri için yazılım ve donanım düzensizliklerini araştırdığını duyurdu.

♦Porsche hafta sonu, önceki nesil motorlarda emisyon testi sonuçlarını iyileştirmek için yazılım ve donanımın manipüle edilip edilmediğine dair dahili bir araştırma başlattığını duyurdu.

♦Almanya’nın federal otomotiv ajansı KBA, Porsche’nin emisyon sonuçlarını değiştirip değiştirmediğini araştırdığını da duyurdu.

♦Haberi ilk olarak bildiren Alman Bild gazetesine göre soruşturma 2008 ile 2013 yılları arasında geliştirilen ve güncel olmayan motorları içeriyor.

Porsche Emisyon Verileri Haberleri BİLD’den

porsche-verileri
porsche-verileri

Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, hafta sonu Porsche, emisyon testi verilerini iyileştirmek için motorlarının olası manipülasyonuna ilişkin dahili bir soruşturma başlattığını duyurdu. Gazete, Porsche’nin soruşturma hakkında hem Alman hem de ABD yetkilileriyle temasa geçtiğini söyledi. Bu sabah itibariyle, Almanya’nın federal otomotiv ajansı KBA, Porsche’yi de bu konuyla ilgili olarak araştıracağını duyurdu.

Bir Porsche sözcüsü yaptığı açıklamada, şu anda üretimde olan herhangi bir modelin etkilendiğine dair “kanıt bulunmadığını” ve incelemeye alınanların yıllar önce geliştirildiğini söyledi. Bild, Panamera ve 911 de dahil olmak üzere 2008 ile 2013 yılları arasında geliştirilen motorların soruşturmanın odak noktası olduğunu bildirdi ancak bu bilginin kaynağını belirtmedi.

Sorun Net Değil

porsche-skandal
porsche-skandal

Porsche sözcüsü şunları ekledi: “Bu konular esas olarak sertifika testinde kullanılan belirli donanım ve yazılımlarla ilgilidir. Bazı durumlarda bu tür bileşenler, seri araçlarda kullanılan parçalardan farklı olabilir.”  Bu noktada, şu anda mevcut olan bilgilere dayanarak, bunun VW emisyon testi hile skandalı gibi bir sorun mu yoksa başka bir sorun mu olduğu net değil.

Porsche Emisyon Verileri Skandalı Etraflıca Araştırılıyor

Porsche, geçen yıl dizel emisyon testlerinde hile yaptığı için para cezasına çarptırıldı, ancak bu, benzinle çalışan motorlar ilk kez araştırılıyor. Porsche’den yapılan açıklamada, “Porsche, araçlarının teknik ve düzenleyici yönlerini düzenli olarak ve sürekli olarak gözden geçiriyor. Şirket ayrıca olası sorunları da gözden geçiriyor,” dendi. “Bu tür incelemelerde, Porsche şimdi, diğer durumlarda olduğu gibi düzenleyicilerin dikkatine proaktif olarak getirdiği konuları belirledi.” Daha fazla bilgi mevcut oldukça kamuoyu bilgilendirilecektir.

2.El Araba İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here