Volkswagen’in yeni hedefi yüksek kalite olarak belirlendi. VW Grubu geçtiğimiz günlerde bir CEO değişikliği yaptı. Eski CEO olan Herbert Diess’in yerine Oliver Blume geçti. Bunun ardından gerçekleşen 2022 Olağanüstü Genel Kurulunda yeni CEO Oliver Blume şirketin geleceği ve hedefleri hakkında konuşma gerçekleştirdi. Aynı zamanda Porsche’nin de CEO’luğunu yapan Blume, dev şirketin geleceğe nasıl hazırlandığı konusunda da kısa bir konuşma yaptı. Konu ile ilgili tüm detayları ise siz değerli okuyucularımız için derledik.

Volkswagen’in Yeni Hedefi İşlevsizliği Azaltıp Kaliteyi Arttırmak

2022 Olağanüstü Genel Kurulunda açıklamalar yapan Oliver Blume, şirketin yönünü belirledi. Buna göre Volkswagen Grubu artık otomobillerinde bulunan işlevsiz özellikleri kaldıracak. Ardından ise özellikle iç mekanda yüksek kalite sunmaya odaklanacak. İlk iş olarak şirket, Golf ve ID.3 modellerinin iç mekanındaki kalitesizliği aşmak istiyor. Buna göre Alman üretici, modellerinin direksiyon simidinde bulunan kapasitif tuşların oldukça işlevsiz olması sebebiyle bunları kaldırmayı planlıyor. Bundan böyle başta Tiguan olmak üzere diğer modellerde de bu tuşlar asla kullanılmayacak. Ayrıca Oliver Blume, Golf ve Tiguan gibi modellerin elektrikli çağa nasıl ayak uyduracakları konusunda da araştırmalar yaptıklarını ifade etti.

Volkswagen'in Yeni Hedefi

Diğer yandan ise VW’nin marka CEO’su Schafer, geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaptı. Buna göre Schafer, Golf modelinin tam 9 nesildir ayakta kalarak büyük bir başarı kaydettiğini söyledi. Golf serisini ise ID.3 modelinin altına yerleştirebileceklerini ve elektrikli bir model olacağını belirtti. Golf serisinin elektrikli modelinin ismi ise ”ID Golf ” olarak belirlenebilir. Ayrıca markanın CEO’su performans sevenler için ”GTI” isminin de kullanıma devam edeceğini açıkladı. Genel olarak ise VW özellikle üretimde yaşanan aksaklıklar ile son dönemde gündeme gelmişti. Bu bağlamda marka, çip krizinden en çok etkilenen şirketlerden birisi olarak sayılabilir.

Satılık Tüm VW Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here