Japon otomobil üreticisi Toyota, bZ adındaki elektrikli araç portföyünü gün geçtikçe arttırıyor. Hilux adındaki dünya çapında en çok satan küçük kamyonetini sekizinci nesle taşıyor. Bölgelere göre değişmekle birlikte dört ve altı motor şeklinde iki farklı motor seçeneği bulunuyor. Bununla birlikte şirket, Tayland’da gerçekleşen lansmanda yüzde 100 elektrikli Hilux EV konseptini tanıttı.

Toyota, Tayland’daki 60. Yılını Kutladı

toyota hilux ev

Aynı zamanda Taylan’da ki 60. yılını kutlamak için kutlama yapan Toyota, Hilux Revo BEV adındaki elektrikli Pick-up modelini ilk kez tanıttı. Teknik olarak bilgi paylaşılmasa da, görünüş olarak Hilux üzerinde bir takım makyajlar yapıldığı gözüküyor. Bu makyaj en çok aracın ön tarafında kendini fark ettiriyor. Ayrıca aracın delikli ızgarası tamamen değiştirilmiş ve kapalı bir panel kullanılmış. Sol taraftaki çamurluğun üzerine gelen şarj girişi aracın elektrikli olduğunu kanıtlar niteliğinde. İç mekanı hakkında da henüz bilgiye sahip değiliz fakat çok değiştirilmediği düşünülüyor.

Elektrikli Hilux Modelinin Geliştirilme Aşamasının Bir Kısmının Tayland’da Gerçekleşti

toyota hilux ev

Toyota’nın CEO’su Akio Toyoda, konsept kamyonu sahnede tanıtırken aracın geliştirilme aşamasından da bahsetti. Yaptığı açıklamada elektrikli Pick-up modelinin geliştirilme aşamasının bir kısmının Tayland’da gerçekleştiğini söyledi. Bununla birlikte en çok satan araç Isuzu D-MAX olduğunu göz önüne alırsak, Pick-up modellerinin çok popüler ve bu durum çok şaşırtıcı değil. Ayrıca hafif ticari araç prototipi IMV 0’ı da sahnede tanıtırken iki model içinde teknik verileri paylaşmadı.

Sıfır KM Toyota Fiyatları ve Paketleri

İkinci El Toyota Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here