Hybrit Onun İşi… Hybrit otomobil denilince herkesin aklına Toyota geliyor. Toyota markası, Hybrit teknolojisine yatırım yapma konusunda diğer otomobil üreticilerine göre biraz daha cesur davrandı. Bu da onun bu pazarda güçlü bir yer edinmesine yardımcı oldu. Özellikle ülkemiz insanını Hybrit araçlarla Toyota tanıştırdı desek yanlış olmaz. Japon otomotiv devi, hybrit, elektrikli motor ve diğer alternatif yakıtlarla çalışabilecek motor teknolojilerine gerçekten çok fazla yatırım yapıyor. Markanın en gözde elektrikli arabalarından biri de Auris Hybrid Hatchback 1.8 e-CVT Premium modeli. Peki, 2017 model Auris Hybrid Hatchback 1.8 nasıl bir otomobil? Auris Hybrid Hatchback’in fiyatı ne? Toyota Auris Hybrid HB motor gücü ve menzili nedir

Kompakt sınıfın Hybrit araçlarını üreten Toyota, Auris modelinde Hybrit olarak; hem HB hem de Crossover seçeneği sunuyor. Bu sınıfta Auris Hybrid Hatchback 1.8’in rakipleri de var aslında. Mesela Hyundai IONIQ bunlardan biri. Elbette Hybrit olmasa da dizel de de aynı sınıfta farklı markaların modelleri var.
Auris Hybrid Hatchback 1.8’in motoru içten yanmalı bir motor. Ancak elektrikli motor devreye girdikten sonra yakıt konusunda da sessiz sürüş kalitesi konusunda da müthiş bir konfor sunuyor. Yine de belirtmek gerekir ki ani hızlanmalarda benzinli motor devreye girebiliyor. Auris Hybrid’in motoruyla ilgili teknik detaylar ise şöyle: Önde konumlanmış enlemesine yerleşen motor, atmosferik, benzinli, senkronize yapıda.  4 silindir ve 16 subap var. 1798cc silindir hacmi ve 100kW/136Hp güç üretiyor. Elektrikli maksimum 60kW, benzinlide 73Kw/99HB/5200d/d rakamları görülüyor. Tork değeri ise elektriklide 207, benzinlide 142Nm/4000d/d.
Gelelim diğer konulara…
04Hybrid Hatchback, 10,9 saniyede 100km hıza ulaşıyor. e-CVT şanzımana sahip ve maksimum hız değeri, 180km/sn.100-0km/sn fren mesafesi soğukta 39m, sıcakta 40m.

Toyota Auris Elektrikli Ne Kadar Yakıyor?

Fabrika verilerine göre 100km’de ortalama 4.1 litre yakıt tüketiyor. km’de 91gr. karbondioksit salınımı yapıyor.

Son model Toyota Auris’in Hybrit Versiyonun Fiyatı Nedir?

Yukarıda rakiplerden bahsetmiştik. Örneğin Hyunda IONIQ’in fiyatı 129.900Tl. HB araç sınıfında Toyota Hybrit’e rakip olabilecek dizellerin örnek fiyatları da şöyle: Egea HB 1.6 M.Jet’in fiyatı 96.900 TL. Volkswagen Golf 1.6 TDI DSG’nin fiyatı 124.700TL. Gelelim Elektrikli Auris’in fiyatına:
Hybrit Auris’in fiyatı 102.950TL’den başlıyor. 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here