Modüler ve çok yönlü yapısıyla 7 kişilik olan Dacia Jogger oldukça konforlu ve geniştir. Aileler için oldukça uygun olan Dacia Jogger’ın tanıtımı, bir yıldan kısa bir zaman önce gerçekleşmişti. Şu zamana kadar Dacia Jogger satışa açıldığı ülkelerde 83.000 adedin üstünde sipariş almış. Ayrıca 51.000 adedin üstünde de satış yaparak iddialı bir başarı elde etmiş. Bu rakamların sonucunda Jogger’ın; C-segmentinde (SUV sınıfı dışında) en çok tercih edilen 2. araba olduğu söylenebilir. Şimdi ise Dacia, modeline hibrit güç ünitesi entegre etti. Yakın zamanda da Dacia Jogger HİBRİT 140 modelini tanıttı.

dacia jogger hibrit

Dacia Jogger HİBRİT 140

Dacia Jogger için tüketicilerin üçte ikisi (2/3), ECO-G 100 motorunu ve en yüksek donanımı tercih etmiş. Ayrıca tüketiciler, 7 koltuklu versiyonu %55 oranında seçmiş. Bununla beraber; yakın zamanda satışa konacak otomatik debriyajsız vites kutusu ve otomatik şanzıman barındıran hibrit 140 motoru, Jogger’a entegre edilecek. Dacia Jogger, hibrit haliyle başarılarını devam ettirmek istiyor.

Türkiye’ye Ne zaman Gelecek?

Jogger HİBRİT 140’ın Nisan ayı itibariyle Türkiye’de satışta olması hedefleniyor. Jogger HİBRİT 140, Dacia’nın ilk hibrit motora sahip modeli. Dacia’nın elektrifikasyonuna büyük oranda destek olacak. Bu açıdan da araba büyük önem taşıyor. Ayrıca arabanın üretimi Romanya Mioventi fabrikasında gerçekleşecek.

Sürücüler tarafından oldukça beğeni görmüş bu aracın hibrit versiyonu da dikkat çekecektir. Çünkü titreşimsiz ve sessiz olmasının yanında yüksek tork değeri sayesinde anlık hızlanma da vaat ediyor. Ayrıca Jogger HİBRİT 140 oldukça geniş olmasının getirdiği artılardan dolayı kullanım alanı da isteğe göre çeşitlenebiliyor. 7 koltuklu olmasına karşın üçüncü sıradaki yolcular için bile rahat bir yolculuk sağlıyor. Aynı zamanda sürüş rahatlığı ve yol tutuşu oldukça iyidir. Renk konusunda ise; ilk olarak Dacia Jogger’ın hazırda bulunan 6 renk tonu mevcut. Fakat hibrit modeline has mineral gride skalaya dahil oluyor.

Jogger HİBRİT 140 tasarımı sırasında hibrit motorun ve bataryanın uyumu ele alınarak tasarlanmış. Batarya, bununla beraber ECO-G 010 versiyonunda stepne bölmesinde arabanın zeminin altındadır. LPG deposu da burada yer alıyor. Ayrıca sürücü yavaşladığı ya da fren yaptığında batarya şarj olabiliyor.

Dacia Jogger HİBRİT 140, 90 bg gücündeki dört silindirli 1.6 litre benzinli motor; “iki elektrik motoru (bir 50 bg motor ve bir yüksek voltajlı marş/jeneratör) ve elektrikli bir otomatik şanzımandan” oluşuyor. Bunlara ek olarak;

  • Rejeneratif fren özelliğini iyileştiren “B Modu”na haiz bir otomatik şanzıman mevcut. “B” modu sözcük anlamı fren olan “Brake” kelimesinden geliyor.
  • 7 inçlik gösterge paneli mevcut; sürücünün arzusuna göre kişiselleştirilebilir ekran, bataryanın mevcutta kalan şarj seviyesi gibi verileri gösteriyor.
  • Aynı zamanda bataryası için 8 yıl ya da 160.000 km garanti vaat ediliyor.
  • Son olarak ürün skalasının en iyi yakıt tüketimi ve CO2 emisyon performansa sahiptir.

Kaynak-1: Dacia

Yeni Logolu Dacia Sandero Türkiye’de Satışta!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here