Dacia Spring: En Uygun Fiyatlı Elektrikli Otomobil

1
6966

Dacia, ürettiği bütçe dostu otomobilleriyle birçok insanın ilgisini çekti. Özellikle ülkemize çok aktif bir şekilde kullanılan Dacia otomobillerden olan Duster, SUV segmentine yepyeni bir soluk getirirken Logan ve Sandero da perakende pazarında çok iyi satış rakamlarına ulaştı. Sektörün elektrikli otomobillere doğru kayışına da kayıtsız kalmayan bu firma, Dacia Spring ile alt segmentlerdeki elektrikli araba boşluğunu doldurmaya hazırlanıyor.

Kendi tarihi açısından yepyeni bir sayfa açan Dacia, üreteceği bu elektrikli otomobili en yakın zamanda pazara sunmayı hedefliyor. Görünüm olarak lüks otomobillerden pek de bir farkı olmayan Dacia Spring, özellikle ÖTV zammı ve kur artışlarıyla birlikte alım gücünün azaldığı bu dönemde elektrikli otomobil teknolojisini ulaşılabilir kılmayı hedefliyor.

Dacia Spring

Dacia Spring Tasarım

Renault’un Çin pazarında ilgi gören City K-ZE modelini temel alan Spring, aslında yeni sayılmaz. Renault Grup iştiraki olan Dacia, geçen yıl bir konsept otomobille Dacia Spring’in geleceğinin sinyallerini vermişti. Renault K-ZE ile birebir aynı tasarıma sahip olmayan Spring; ön ızgarası ve farları sayesinde karakteristik bir görünüme sahip olmuş. 3,73 metrelik uzunluğu ile Dacia Sandero Supermini’den 0,35 metre daha kısa olan Spring’in, 4 yetişkin için ideal boyutlarda olduğu iddia ediliyor. Ayrıca 300 litrelik bagaj hacmi de arka koltukların katlanmasıyla 600 litreyi bulurken aracın iç mekânında da 23 litrelik saklama alanı olduğu da söyleniyor. Ayrıca söz konusu bagaj hacmi ticari versiyonunda 800 litreye kadar yükselebiliyor.

Performans

Karma sürüşte 225 kilometrelik menzile sahip olan Dacia Spring, ekonomik mod aktif edildiğinde bir tam şarjda 295 kilometreye kadar yol gidebiliyor. 26,8 kWh’lik bir batarya ile müşteri karşısına çıkan Spring 30 kW’lık hızlı şarj desteği ile bir buçuk saatte %100 şarja ulaşıyor. 0’dan 100’e ne kadarlık bir sürede çıktığına dair herhangi bir bilgi olmayan Spring’in maksimum hızı saatte 125 kilometre olarak sınırlandırılmış. Ayrıca ekonomik mod aktif edildiğinde azalan beygir gücünün etkisiyle aracın maksimum hızı da saatte 100 kilometreye kadar iniyor.

Teknoloji

İç mekânda analog gösterge kadranları arasında 3,5 inçlik bir dijital ekran bulunurken; 7,0 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi de bir opsiyon olarak sunulabilir. Ayrıca bu bilgi eğlence sistemine; ses kontrolü, Apple CarPlay ve Android Auto işlevleri de dahil.

Dacia Spring Ne Kadar?

Dacia, Spring’in piyasadaki herhangi bir yeni aracın en düşük toplam sahip olma maliyetini (satın alma ve çalıştırma maliyetlerini birleştirerek) sunacağını, ancak henüz herhangi bir fiyatlandırma detayını yayınlamadığını söyledi.

Oldukça geniş ve ferah bir iç hacme sahip olan bu elektrikli Dacia Spring; 2021 yılında bir pil ve iki ayrı donanım seçeneği ile pazardaki yerini alacak.

İkinci El Otomobil Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here