Renault Megane eVision 2021’de Üretim Bandında

3
4668

Renault, 2050 yılına kadar en azından Avrupa’da karbon salınımını sıfıra indirme projesini geliştirmeye tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan Renault eWays etkinliğinde tanıttığı yeni elektrikli Megane olan, Renault Megane eVision ile de 2022 yılına kadar tüm modellerinin elektrikli ya da elektriklendirilmiş versiyonlarını da üreteceğini açıkladı.

Renault Megane eVision

Renault Megane eVision Performans

2021 yılında seri üretimine başlanması planlanan bu elektrikli kompakt SUV’nin konumlandırılacağı pazar ise Volkswagen İD.3’ün bulunduğu pazar olacak gibi görünüyor. Renault, Nissan ve Mitsubishi ortaklığıyla geliştirilen CMF-EV (Common Module Family – Electric Vehicle) platformunu kullanacak olan yeni Megane, 217 beygir güç ve 300 Nm tork değerlerine sahip.

Ayrıca 0’dan 100’e hızlanması 8 saniye olan Renault Megane eVision, tam şarjla Londra’dan Newcastle’a kadar gidebilecekmiş. Bu bilgi de yeni Megane’nın 450 kilometrelik bir menzile sahip olduğunu gösteriyor.

renault megane evision

 

Renault Megane eVision Tasarım

Fransız otomotiv üreticisinin CMF-EV tabanlı ilk otomobili, 4.210 mm uzunluğunda ve 1.800 mm genişliğindeyken akslar arası mesafe 2.700 mm ve yüksekliği de 1.505 mm olacağı düşünülüyor. Elektrikli oluşundan dolayı ön ızgaraya ihtiyacı kalmayan bu otomobilin ön kısmında fütüristtik bir LED aydınlatmaya yer veren tasarımcılar, kaputtaki kaslı görüntüyle de yeni Megane’a farklı bir hava katmışlar. Ayrıca yayınlanan teaser’da da en çok ön plana çıkan 20 inçlik jantlar da aracın duruşunu çok iyi bir şekilde tamamlamış.

renault-megane-evision

Bu Daha Başlangıç

Ayrıca Fransız üreticiden gelen farklı bir açıklama ise Renault’un eVision ile başlayan bu dönüşümünün; Arkana ve Captur ile de devam edeceğini açıkladı. Bunun dışında Renault’un yeni CEO’su Luca de Meo, şirketin; “Klasik hatchback’i duygusal bir şekilde yeniden tasarlamak için tamamen elektrikli bir platformun potansiyelinden yararlandı” dedi. Devam etti: “Megane eVision, Megane’ı baştan icat ederken biz de Renault’yu baştan aşağı değiştiriyoruz. Bu sadece başlangıç; yepyeni bir nesil inovasyonla dolu EV’ler gelecek. CMF-EV platformuna dayalı bir araç ailesi olacak.”.

Luca de Meo, 11 cm’lik bir kalınlığa sahip olan bataryasıyla aerodinamik açısından bambaşka bir seviyede olan Renault Megane eVision iç tasarımıyla ilgili pek fazla bilgi vermedi. Ancak Renault’un iç mekânda fütüristtik bir dizayn gerçekleştirmesi hiç de sürpriz olmayacaktır.

İkinci El Otomobil Fiyatları

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here