Dacia’nın Lodgy Modeli Tarihe Mi Karışıyor?

0
5473

Renault Grup çatısı altında bulunan Dacia, Lodgy modelin yerine 7 koltuklu SUV üretmeyi planlıyor. Özelikle kalabalık ailelerin tercih ettiği Lodgy modeli tarihe mi karışıyor? Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Koronavirüs salgınından dolayı birçok otomotiv markalarına olan talep düştü. Ekonomik belirsizlikten dolayı özellikle Avrupa’daki tüketiciler otomotive olan talebini düşürdü. Fransa’da yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı Renault Grubu zor günler yaşadığını biliyoruz. Sektörde yaşanan bu sıkıntıları gören hükümetin destek planı hazırladığını daha önce paylaşmıştık. Renault Grubun bir parçası olan Romanyalı üretici Dacia, yaşanan bu gelişmelerden en az hasarla kurtulmak ve yoluna devam etmek için satışları düşen Lodgy modelin, yerine 7 koltuklu SUV üretmeyi planlıyor.

İkinci el SUV İlanlarına Bakmadan Geçmeyin!

Lodgy Yerine 7 Koltuklu SUV

Minivan modelin satışlarında düşüş yaşanmasıyla marka yeni arayışlara başladı. CarSalesBase verilerine göre, 2019 yılında Avrupa’da Lodgy modelden 28.994 adet satılırken, markanın en sevilen modeli Dacia Duster modeli 220.167 adet satıldı. SUV modelindeki bu artışı gözlemleyen marka, Lodgy modelin yerine 7 koltuklu SUV’u üretmeyi planlıyor.

En yeni ikinci el Dacia ilanlarına bakmadan geçmeyin!

Lodgy - 7 Koltuklu SUV yerini mi alacak

Yeni SUV’da Hangi Motorlar Kullanılacak?

Henüz resmi olarak açıklanmasa da 1.0 ve 1.3 litrelik TCe (benzin) ve 1.5 litrelik dCi (dizel) motorların kullanılacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Yeni Clio’ da gördüğümüz E – Tech hibrit versiyonu da kullanılabileceği düşünülüyor.

Fransız Yayın Kaynakları Duyurdu

Fransız otomobil dergisi L’Argus, adı belli olmayan üretilmesi planlanan SUV modelin önümüzdeki baharda tanıtımın yapılacağı, Lodgy modelin emekliğe ayrılacağını paylaştı. Ayrıca yayınlanan habere göre, 7 kişilik SUV 4.5 metre uzunluğundan CMF – B platformu üzerinde konumlandırılacak.

7 Koltuklu Suv

7 Koltuklu SUV Projesi Hayata Geçirilecek Mi?

Dacia’ın uzun yıllardır 7 koltuklu SUV üretmek istediğini, bununla ilgili çalışmalarına devam edildiği biliniyordu. Lodgy modelin satışlarındaki bu düşüşle birlikte 7 koltuklu SUV’u projesini hayata geçirmeyi planlıyor.

Fransız otomobil dergisi L’Argus tarafından yayınlanan haber marka tarafından onaylanmadı. Lodgy modelin yerine 7 koltuklu SUV’u üretilip üretmeyeceği merak konusu! Ortaya atılan bu idealara Dacia’nın soruları cevaplamak için duyurusunu takip ediyor olacağız.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here