2030 yılından sonra sadece elektrikli arabaların üretileceği otomobil dünyasında neredeyse tüm firmalar yatırımlarına devam ediyor. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Audi de elektrifikasyon için büyük adımlar atmaya başladı. Alman üretici, geleceği tamamen elektrikli araç üzerinde kurmayı planladığını açıkladı. Bununla birlikte 2026 yılından itibaren tüm modellerini elektrikli olarak üretecek. Ardından 2033 yılında son içten yanmalı otomobilini  üretecek. Bu sebeple dünya üzerindeki tüm fabrikalarını elektrifikasyon sürecine hazırlıyor.

E-Tron Modeliyle Başlayan Yolculuk

 

aud e-tron gt

Audi, ilk elektrikli otomobil serüvenine e-tron modeli ile başlamıştı. 2019 yılında ilk teslimatlarını ulaştırdıktan sonra, 2021 yılında yeni e-tron modelini satışa çıkardı. Ardından e-tron S, e-tron GT, e-tron Sportback, e-tron SUV, Q4 e-tron ve Q8 e-tron modelleri ile elektrikli otomobil yelpazesini genişletti. Bununla birlikte bu yılın ilk 9 ayında elektrikli araç satışları geçen yıla göre yüzde 53,8 oranında arttı.

“Adım Adım Tüm Tesislerimizi Geleceğe Taşıyoruz”

 

Gerd Walker

Audi’nin yönetim kurulu üyesi Gerd Walker, “Adım adım tüm tesislerimizi geleceğe taşıyoruz. Audi’nin izlediği yol, kaynakları koruyor ve premium mobilite sağlayıcısına dönüşümümüzü hızlandırıyor. Audi, bazı rakipler gibi yeni tesisler inşa etmek yerine, bu son teknoloji tesislerin sağladığı esnekliği mevcut operasyonlarına dahil etmek için çalışacak.

Audi’nin üretim planının birincil odak noktası, yanmalı modelleri aşamalı olarak kaldırmayı planladığı zamana uygun olarak. 2033 yılına kadar yıllık fabrika maliyetlerini yarıya indirmektir. Bunu yapmak için şirket, Edge Cloud 4 Production gibi çözümlerle üretim süreçlerini dijitalleştirmeye ve kolaylaştırmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here