Abonelik Tabanlı Sistemlerin Kullanımı Artıyor

Görünüşe göre, artık arabaların geleceğinde, kullanıcıların çok da sevmediği abonelik tabanlı sistemler var. Bu sistemler ile belirli özellikleri aylık/yıllık ödemelerle sahip olabiliyorsunuz. Tesla bu konuda bir yol açtı ve şimdi, çok sayıda lüks otomobil üreticisi bu yoldan gitmeyi tercih ediyor. BMW’nin ısıtmalı koltuklarından Cadillac’ın eller serbest Super Cruise otoyol sürüş asistanına kadar birçok markada abonelik sistemlerini görmeye başladık. Şimdi, Audi de aboneliğe dayalı özellik yelpazesine katılıyor.

audi e-tron

Audi de Bu Yeni Akıma Adım Atıyor

Geçtiğimiz Perşembe günü Audi, “talep üzerine işlevler” adını verdiği hizmetlerini sunmaya başladığını açıkladı. Ana fikir, Audi araçlarında çeşitli özellikler için istediğiniz gibi ödeme yapmanıza dayanıyor. Örneğin Audi, iki elektrikli arabası olan E-Tron ve E-Tron Sportback’in sahiplerinin istedikleri zaman satın alabilecekleri LED far yükseltmelerini desteklediğini söyledi. Sahipler, standart LED farlar yerine şirketin otomatik uzun huzmeli Matrix LED farlarına abonelik satın alabilirler. Özelliklerde ücretsiz bir deneme süresi sunulur ve kişi bu ücretsiz denemeden yararlanmak isterse, çeşitli satın ama bilgilerini sağlaması gerekir. Deneme süresinden sonra özelliği korumaya karar veren kullanıcılar, Audi’nin, myAudi portalı üzerinden güvenli bir işlem gerçekleştirir ve bu, seçtiğiniz özellikleri aracı bir sonraki çalıştırışınızda kullanılabilir hale getirir.

Peki abonelikleri aldınız, aracınızı satmaya karar verdiniz. O zaman ne olacak? E-Tron’unuzun 12 aylık Matrix LED far aboneliğini altı ay boyunca kullandığınız bir şekilde sattığınızı varsayalım. Yeni sahip, altı aylık özelliğe sahip olacak ve ardından özelliğe abone olmaktan sorumlu olacak. Bunlar, şimdilik yalnızca Almanya ve Norveç’te kullanıma sunuluyor. Ancak kullanımının yaygınlaşması uzun sürmeyecek gibi gözüküyor. Audi zaten Mayıs ayında da bu özelliğe işaret etmişti. 2020 ve 2021 A4 ve A5 sedanları, fabrikada kurulmamışsa sahiplerin yerleşik navigasyon satın almalarına izin verecek.

AudiPay de Kullanıma Sunuluyor

Audi, abonelik modeliyle bağlantılı olarak “AudiPay” adını verdiği modeli de piyasaya sürdü. Sahipler seçerse, hizmet satın almak için ödeme araçlarını AudiPay’e bağlayabilirler. Şirket bu yolla PayPal gibi harici hizmetleri de sistemlerine dahil etmeyi planlamaktadır. AudiPay artık 20 Avrupa ülkesinde mevcuttur. Bu arada abonelik özellikleri, iki elektrikli SUV dışında A4, A5, A6, A7, Q5, Q7 ve Q8’e kadar uzanıyor gibi gözüküyor.

audi a7

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here