Audi, Dakar ve Le Mans ile Yeniden Şekilleniyor

0
1019
audi dakar

Audi, Dakar ve Le Mans ile Yeniden Şekilleniyor

Pazartesi sabahı yaptığı basın açıklaması ile Audi üç konuda güncelleme yapacaklarını açıkladı. Birincisi, 2022’de Dakar Rallisi için yepyeni bir plug – in hibrit elektirikli buggy ile gireceklerini açıkladılar. İkincisi, 2022’den itibaren yeni üretilecek bir LMDh sınıfı bir araç ile IMSA ve WEC yarış tiplerinde daha iyi sonuçlar elde etmeye çalışacaklar. Üçüncüsü ise Formula E‘yi yedinci sezonun sonunda fabrika ekibi olarak terk edecekler. Bunlardan herhangi biri bile dünya çapında motor sporları için çarpıcı sayılabilecek açıklamalar. Audi, motor sporlarındaki yaklaşımını gelecekte değiştireceğe benziyor ve bunun ilk adımlarını da atmaya kısa bir zaman içerisinde başlayacak gibi görünüyor.

audi formula e

Motor Sporları İzleyicilerinin Gözü Audi’de

Motor sporlarıyla az biraz ilgilenen herkes Dakar Rallisi ve Le Mans yarışlarının motor sporlarında ne kadar önemli olduğunu bilir. Audi firması aynı yıl iki yarışa birden katılacağını duyurduğu için motor sporları severler gözlerini Audi’ye çevirmiş durumda. Bunun en önemli sebeplerinden birisi ise 24 saatlik Le Mans yarışının Porsche’den sonra en çok kazanan ismi Audi. Bu da WEC yarışlarında da önemli başarılar elde edebileceklerinin bir göstergesi.

Audi’nin bu düzenlemesinin kötü yanlarından birisi Audi’nin Formula E’den çekilmesi oldu. Ancak bu da şirket için öngörülebilir bir hamleydi. Halihazırda fazlasıyla pahalı olan Formula E serisinin dünya çapında da yeteri kadar izleyici kitlesi bulunmuyor. Bu yüzden de 2021 için Audi’nin önceliğini Dakar Rallisi oluşturuyor.

Audi LeMans
Audi R18

Dakar Rallisi İçin Yeni Bir Hibrit Model

Şirketin Dakar çabaları birçok kişi için sürpriz oldu. Bu, markanın Dakar için ilk önemli çabası ve üstelik bunu da elektrikli hibrit bir modelde deneyecekler. Audi, bu çalışmada “Yüksek voltajlı bir bataryaya ve yüksek verimli bir enerji dönüştürücüye sahip bir elektrikli aktarma organı” kullanacağını açıkladı. Dakar Rallisi gibi gayet uzun mesafede geçen ve yüksek dayanıklıklılık isteyen bir ralli etabında böyle bir çalışmanın sonuçlarının ne olacağı ise hayli merak konusu. Ancak Audi bu konuda iddialo görünüyor ve gelecekte herkesin gideceği bu yolun öncüsü olacaklarını söylüyorlar.

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here