2021 Nissan Qashqai Hibrit Olarak Geliyor

0
3634

Yeni nesil 2021 Nissan Qashqai Hibrit, önümüzdeki yaz Avrupa’da satışa çıkacak. Ondan önce ise 2021’in başlarında resmi olarak tanıtılacak. Çok az araba modeli, bir markanın kaderi üzerinde Qashqai’nin Nissan için sahip olduğu kadar etkili olmuştur. 2007’deki lansmanından bu yana, firma sadece Avrupa’da üç milyondan fazla sattı. Ve aslında SUV segmentinin son yıllardaki yükselişinin en büyük etmenlerinden birisi oldu.

2021 Nissan Qashqai Hibrit

Şu an için 2021 Nissan Qashqai Hibrit için resmi bir tanıtım gerçekleşmiş olmasa da, tanıtımları yapılan X-Trail ve Juke modellerindeki büyük değişiklikler bize ipucu veriyor. Yeni Juke’nin daha sportif görünümünün bir kombinasyonundan ve geçen yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan IMQ konseptinden ilham alınması muhtemel gözüküyor. Bu nedenle, ön tarafın yatay V şeklindeki farlarının yanı sıra markanın yeni V şeklindeki ızgarasıyla tanımlanmasını bekliyoruz. 

Yeni yüzey ve yanlarda daha güçlü çizgiler, yeni Qashqai’ye daha heybetli bir duruş kazandırırken, arka taraf daha dik bir arka camın altında güçlü yatay farlarla daha gösterişli bir görünüme sahip olacak. Genel boyutun biraz artmasını bekliyoruz, ancak Nissan, yeni otomobilin Mk2 modeline çok benzer bir ayak izine sahip olduğunu iddia etmeye hevesli. Ancak Qashqai artık biraz daha uzun diyebiliriz. 450 litrelik bagaj, eskisinden daha pratik bir bagaj kullanımı sunacağını manasına geliyor.

Araç Hakkında Beklenenler

Nihai tasarım henüz ortaya çıkmamış olsa da, Nissan, üçüncü nesil otomobilin temelini oluşturan mekanik unsurlar hakkında birçok şey doğruladı. Yeni Qashqai, mevcut aracın temellerinin güncellenmiş bir versiyonu olan Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance’ın CMF-C platformunun en son sürümüne geçiyor. Eskisinden daha  yüksek mukavemetli çelik kullanılması hedefleniyor. Daha hafiftir ve darbeleri emmede daha iyidir. Ve öncekinden yüzde 41 daha serttir. Nissan, sürücülerin bu değişiklikleri direksiyonun arkasında hissedeceklerini söylüyor, çünkü konfor ve güvenlik konusundaki iyileştirmelerin yanı sıra, mühendisler eskisinden daha iyi sürüşe sahip bir Qashqai hedefliyorlar. Nissan ayrıca direksiyon sistemi üzerinde de çalıştı ve daha iyi tepki süresi ve daha iyi yol hissine ulaşmak için geliştirmeler yaptı.

2021 Nissan Qashqai Hibrit

Gerçek Değişiklik

Bu modeldeki gerçek değişiklik ise 2021 Nissan Qashqai Hibrit seçeneği ile gelecek. Ve de dizel seçeneğinin tamamen kaldırılacak olması. 1.3 Litrelik hafif hibrit motor ile 136 veya 153 beygir gücü yakalamak mümkün olacak. E-power destekli aracın ise 185 beygir gücüyle geleceği biliniliyor. Artık başta dizel olmak üzere fosil yakıtların bırakılıyor olması üreticileri doğrudan hibrit ve elektrikli araç sistemlerine yönlendiriyor.

2021 Nissan Qashqai Hibrit

İkinci El Araba İlanları

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here