2017 Nissan Qashqai 1.6 DCİ X-Tronic Detaylı İnceleme

1
14511

2017 Nissan Qashqai tasarımcıları araç yenilenirken tutucu davranmamış ve son yılların en dinamik tasarımlarından birini ortaya çıkarmış. Nissan Qashqai’nin tasarımı gerçekten çok yenilikçi.

2017-nissan-qashqai
2017-nissan-qashqai

2017 Nissan Qashqai Tasarım

İkinci el Nissan Qashqai’nin ilanlarını incelerseniz, yeni Qashqai ile eski modellerin farkını hemen görebilirsiniz. Ön bölüm şişkin çamurluklar ve uzun motor kaputu ile eskisine göre daha çok güçlü duruyor. Ayrıca bumerang formlu LED gündüz farları çok şık görünüyor. Radyatör ızgarası üzerindeki V formu ise markanın yeni tasarım çizgisini yansıtıyor.

Qashqai modelini yandan incelediğimizde ise, eskiye nazaran daha oval hatlara sahip olduğu dikkat çekiyor. Bu hatlar aracın tasarımını akıcı kılmış. Arka kapı çizgisi şişkinleşerek bagajla bütünlük oluşturmuş. Arka kısımda da büyük değişim göze çarpıyor. Stoplar eksisine göre daha büyük ve uzun tasarlanmış. Bagaj yükleme ağızını ise daha aşağıya taşınmış. Bu hatlar aracın tasarımını akıcı kılmış.

2018 Model Qashqai Nasıl Olacak?

Yıl sonunda makyajlı versiyonu ile satışa sunulacak olan 2018 model Nissan Qashqai’nin çizgilerinde abartılı değişimler olmayacak. Araç özellikle ağabeyi X-Trail ile benzer hatlara kavuşacak. Bu nedenle de makyajı Qashqai için ise devrim değil evrim söz konusu.

2017 Nissan Qashqai İç Mekan

Qashqai’nin en çok eleştirildiği konu iç mekan kalitesinin aracın sınıf standartlarını karşılamamasıydı. Nissan bu durumu fark edecek olmuş ki yeni Qashqai’de bu konuda ciddi iyileştirmelere gitmiş. Krom görünümlü plastik kaplamalar ve bazı bölümlerdeki siyah lake kalite hissini arttırmış.

2017-nissan-qashqai
2017-nissan-qashqai

Qashqai’nin iç mekanı, dijital açıdan oldukça yenilikçi ancak heybetli görüntünün aksine çok çok geniş değil.

Qashqai orta konsolunda dijital ekran yer alıyor. Baz donanımda 5 inç olan bu ekran, donanım seviyesine göre 7 inçe kadar çıkabiliyor. Test arıcımızdaki dokunmatik ekran ise 7 inçlik büyüklüğündeydi. Oldukça yetenekli olan ekran üzerinden müzik ve navigasyon sistemi kontrol edilebiliyor. Ayrıca geri görüş kamerasının ve Nissan güvenlik kalkanının görüntülerini de bu ekranda takip etmek mümkün. Ekranın dokunmatik hassasiyeti ise ortalamalarda kalıyor. Nissan Qashqai önde ve arkada yeterli diz mesafesini sunuyor bizlere. Versiyona göre sabit bir cam tavana sahip olan Qashqai bu donanım alındığında iç mekandaki ferahlık hissini önemli ölçüde artırıyor.

nissan
nissan

Eşya gözü konusunda kapı iç cepleri ve vites arkası yeterli olurken, vitesin önünde de bir alan yer alıyor Nissan Qashqai’nin bagaj hacmi 430 litre olarak belirtilmiş. Bagajın zemininin düz olması ve arka koltukların kolayca katlanması sayesinde yükleme yapmak çok kolay.

Motor

Nissan Qashqai motor yelpazesi konusunda oldukça zengin bir model. Araçta benzinli ve dizel motor gamı farklı tüketici beklentilerini karşılar nitelikte. Test ettiğimiz Qashqai modelinde ise Renault’dan alınan 1.6 litrelik turbo dizel motor görev yapıyordu. 4000 devirde 130 HP güç, 1750 d/d’de 320 Nm tork üreten bu güç ünitesinde markanın X – Tronic ismini verdiği CVT teknolojili bir otomatik şanzıman kullanılıyor. Fabrika verilerine göre araç 0 – 100 km/s hıza 11.1 saniyede ulaşırken maksimum hızı ise 183 km/s olarak açıklanıyor.

Qashqai’nin yakıt tüketimi ise, şehir içinde 5.3 litre, şehir dışında 4.2 ve ortalamada ise 4.6 litrelik bir değere sahip. Sakin kullanıldığında ekonomik olan motor, performanslı kullanımlarda şanzımanın da etkisi ile tüketimini çok yükseltmiyor. Testimiz boyunca karma kullanımdaki ortalama yakıt tüketimi olarak 6.0 litrelik bir değer gösterdi ki bu rakam otomatik vitesli yerden yüksek bir Crossover için iyi bir değer.

2017 Nissan Qashqai Şanzıman Seçenekleri

Bu otomobilde CVT şanzıman manuel kullanıma da izin veriyor. Bu şekilde size 7 kademeli bir vites kutusu kullandığınız hissettiriliyor. Ancak aslında CVT vites kutusu sonsuz oranlı olduğu için bu uygulama biraz manuel vites sevenler için yapılmış bir uygulama. Genel olarak araçtaki motor – şanzıman ikilisinin uyumu gayet başarılı.

Güvenlik

Nissan Qashqai Euro NCAP çarpışma testine 2007 ve 2014 yılında girdi ve bu testlerden 5 yıldız almayı başardı. Yetişkin yolcu güvenliği %88, çocuk yolcu güvenliği %83, yaya %69 ve güvenlik derecesi %79 olan model sahip olduğu aktif ve pasif güvenlik elemanlarıyla da kullanıcılarına güven veriyor.

Oldukça uzun bir güvenlik elemanı listesine sahip olan Qashqai’de sürücü-yolcu-yan ve perde hava yastıklarından ESP sistemine, şerit takip sisteminden kör nokta uyarısına kadar neredeyse eksiksiz bir donanım sunuluyor.

Konfor & Yol Tutuş

2017 model Nissan Qashqai eski modelden daha iyi bir yol tutuşa sahip. Orta sert süspansiyonlar işini fazlasıyla iyi yapıyor. Ancak iş konfora geldiğinde şehir içi yollardaki bozukluklar iç mekana yansıyor. Araçta güzel görünüm için sunulan büyük ebatlı jantlar ne yazık ki arka koltukta süspansiyon vuruntusu duyulmasına neden oluyor. Ayrıca hız arttıkça iç mekana yansıyan gürültü de artıyor.

Önceki nesle göre büyük ilerlemenin kaydedildiği Qashqai’de direksiyon kutusu da bir hayli başarılı. Boşluğu minimumda tutulan direksiyon kutusunda sürücüden gelen istekler hemen yola aktarılıyor ve aracın büyük gövdesine rağmen virajlarda sıkıntılı bir durum yaşanmıyor. Gövde salınımlarının çok az olduğu araçta virajlarda yana yatmaya karoser sayesinde araca duyulan güven artıyor.

Fren hassasiyeti konusunda oldukça başarılı olan Nissan Qashqai’de frenin dozlaması ve fren mesafesi pek çok rakibinden daha iyi. Yüksek süratlerde arka arkaya yapılan sert frenlerde bile aracın izinden sapmada stabil şekilde durması alkışı hak ediyor.

Teknik Özellik

Nissan Qashqai Teknik Özellikleri

  • Motor : 1.6
  • Motor Hacmi :1598 cc
  • Silindir Adedi : 4
  • Maksimum Güç : 130 HP 4000 d/d
  • Maksimum Tork : 320 Nm 1750 d/d
  • Performans 0-100 km/s
  • Hızlanma : 11.1 sn
  • Maksimum Hız : 183 km/s

Frenler

  • Ön : Hava kanallı disk
  • Arka : Disk
  • Yakıt Türü: Dizel

Yakıt Tüketimi

  • Şehir İçi :5.3 lt/100 km
  • Şehir Dışı: 4.2 lt/100 km
  • Karma: 4.6 lt/100 km
  • Test: 6.0 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 119 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4377 mm
  • Genişlik: 1806 mm
  • Yükseklik: 1590 mm
  • Dingil Mesafesi: 2646 mm
  • Bagaj Hacmi: 401 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 55 lt
  • Boş Ağırlık: 1461 kg
  • Lastik Boyutu: 225/45 R19

1 YORUM

  1. Aracın son demlerini yaşadığı ve yıl sonunda tamamen yenileneceği ifade edilmiş. Halbuki aracın makyajlı (facelift) modeli tanıtıldı. Yani kasa değişimi değil makyaj söz konusu. Nitekim 4 yılda tamamen kasa değişikliğine gidilmez, genelde 6 veya 7 yıl sonra kasa değişikliğine gidilir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here