Kış Lastiği Hareketliliği Başladı

0
968
Car tires on a snow covered roadway

Kış aylarının kendisini iyiden iyiye hissettirmesi ile beraber artık lastikçilerde yoğunlaşmalar başladı. Sürücüler hava koşullarının azizliğine uğramamak adına önlemlerini önceden almaya çalışıyorlar. Ülke genelinde başlayacak olan kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık itibariyle yürürlüğe girecek. Bu tarihi kaçırmamak için öncesinde birçok vatandaş lastik dükkanlarında buldu kendini.

Kış Lastiği Kullanmanın Önemi

Ülkemizde zorlu geçen kış aylarında konforlu ve güvenli bir sürüş deneyimi için tüm otomobil kullanıcılarının araçlarında kış lastiği kullanması gerekir. Bu lastik aracı kontrol etmenin zorlaştığı durumlarda sürücüye yardımcı olur. Yola tutunmayı artırarak sürücünün araca tam hakim olabilmesine katkı sağlar. Ülkemizde kar lastiği olarak da bilinen bu lastik şu konularda fayda sağlar: Islak zeminde aracınızın kayma riski düşer. Yüksek yola tutunma ve yolu kavrama gücü ile daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüş sağlar. Bu lastikler sayesinde ıslak ya da kaygan yollar üzerinde fren mesafesini kısalır. Kar, buz, su üzerinde veya çamurlu yüzeylerde araba kullanırken üst düzey güvenlik sağlar.

Buzlanmış yollarda, kar ya da yağmur yağışının arttı zamanlarda, soğuk sebebiyle yol tutuşunun azaldığı zamanlarda. Hepsinde kış lastiklerinin önemini görebiliriz. Can ve mal güvenliğinizi sağlamak için kış şartlarında bu lastiklerle işbirliği yapmak zaruri bir durum. Unutmayalım ki aracınıza ya da kendi sürüş bilginize güvenmeniz size zorlu yol koşullarında yeterince yardım edemez. O sebeple lütfen gerekli önlemleri alalım.

kış lastiği

Lastikçilerde Hareketlilik

Kış sezonu ile beraber işlerde hareketlilik yaşayan lastikçiler yetişmekte zorlanıyor. Covid-19 sebebiyle de artan özel araç kullanımı da bu ihtiyacı artırmaktadır. Oto lastik satımı ve değişimi yapan ustalar, vatandaşlarda kar lastiği takma bilincinin oluştuğunu belirterek, “Vatandaşlarda kış lastiği takma bilinci oluştuğunu belirtiyorlar. İstanbul’da bir lastikçi günde ortalama 35-40 lastik değişimi yapıyormuş. Ve oluşan yoğun talebe zamanında cevap veremediklerini belirtiyorlar.  Ustalar kış lastiği trafiğin akıcı ve güvenli olmasına katkı sağlar. Mecburi olsun olmasın günlük trafiğe çıkan bütün araçlara kış lastiği takılmasını tavsiye ediyorlar. Birçok vatandaş da gerekli bir değişim olduğunu düşünse de piyasadaki fiyatlardan şikayet ediyorlar. Piyasa koşullarında değişimin maliyetli olduğunu, bu sebeple de birçok kişinin değişimden vazgeçtiğini söylüyorlar.

kış lastiği

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here