Volkswagen, Talebin Azalmasıyla Üretimi Yavaşlattı

1
4170

Volkswagen, Koronavirüs salgınından dolayı otomotiv taleplerinde yaşanan azalma sonucu üretimi yavaşlatma kararı aldı.

Alman otomotiv devi Volkswagen, başta Çin olmak üzere salgının kontrol altına alınmasıyla geçtiğimiz haftalarda Avrupa’daki en büyük Wolfsburg fabrikasında 8 bin işçisi ile yeniden üretime başlamıştı. Firma bu yeni üretim sürecinde salgının yayılmasını engellemek ve çalışanların sağlığını korumak için 100 noktalı plan hazırlamıştı. Bu süreçte sosyal mesafe kurallarına önemle dikkat edilmiş ayrıca fabrikada üç vardiya yerine bir vardiya çalışmasına geçmişti. Ancak Avrupa’daki tüketicilerin otomotive olan taleplerin düşmesiyle Volkswagen üretimi yavaşlatmak durumunda kaldı.

Avrupa’da Otomotive Talep Düşüyor

Alman otomotiv devi Volkswagen, ilk aşamada Golf modelinin kademeli olarak üretimine başlamıştı. Daha sonra sırasıyla VW Tiguan, Touran ve Seat Tarraco modellerinin üretimine geçmişti. Ancak süreç firmanın istediği gibi yürümedi. Tiguan, Touran ve Tarraco modellerin üretiminin yapıldığı montaj hattı geçici olarak durduruldu. Bunların dışında Volkswagen, Golf modelinin montaj hattındaki vardiya sayısında azalmaya gidildiğini duyurdu.

Tüketiciler, koronavirüs salgınından dolayı zamanın çoğunu evde geçirmek durumunda kaldığından ve ekonomik belirsizlikten dolayı otomotive olan talepleri düştü. Talebin düşmesi otomotiv sektörünü olumsuz etkiledi. Son yılların büyük düşüşünü yaşayan otomotiv sektörü bu sürecin en yakın zamanda bitmesini umuyor.  Volkswagen, araç satışlarında Avrupa`da düşüş yaşarken, Çin`de ise geçen Nisan ayına göre satışların arttığını paylaştı. Görünüşe göre Çin koronavirüs salgınında sonra daha çabuk toparlanırken Avrupa ülkeleri ise ekonomik olarak koronavirüsten daha çok etkileniyor.

Avrupa’daki talep düşüşü karşında Volkswagen “Üretimimizi müşteri talebine göre esnek tutmak zorundayız.” dedi.

Ticari Araçların Garanti Süresi 3 Ay Ertelendi

Volkswagen Ticari Araç, koronavirüs salgınından dolayı evlerinden çıkamayan araç sahiplerinin garanti sürelerini 3 ay erteleme kararı aldı. Salgın sürecinde 1 Mart-31 Mart 2020 tarihleri arasında garanti süreleri biten araç sahiplerini mağdur etmemek için garanti sürelerini 3 ay erteleme kararı aldı. Erteleme sadece Amarok, Caddy, Transporter, Caravelle ve Crafter modellerini kapsıyor.  Ayrıca garanti süresi sadece “Ücretsiz Onarım Hakkı”nı kapsıyor. Bu koşulları karşılayan araç sahiplerinden ek ücret alınmayacak.

En yeni ikinci el Volkswagen ilanlarına bakmadan geçmeyin!

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here