Alman otomotiv devi Audi, 2026 yılına kadar içten yanmalı modellerinin yeni versiyonlarını üretmeye devam edecek. Audi’nin daha fazla güç odaklı ve geleneksel motorlu RS6 ve RS7 Performance versiyonları tanıtıldı. 30 HP daha fazla güçle satışa sunulacak Audi RS6 ve RS7 modellerini daha yakından inceleyelim.

Audi RS6 Avant ve RS7 çok güçlü modeller olsa da, Alman üretici çıtayı çok daha yükseğe çıkarmayı hedefliyor. Performans versiyonu ile daha fazla güç ve daha az ağırlık sunuyor. Yeni modeller 8 Aralık Perşembe günü Almanya’da 135.000 Euro‘dan satışa çıkacak.

30 HP Daha Fazla Güç ve 50 Nm Tork Artışı

2023 Audi RS6 RS7 Performance

4.0 litrelik V8 motoru daha büyük turbo şarj ile kombine edildi. Bu sayede 30 HP daha fazla güç ve 50 Nm tork artışı sunuyor. Bu değerlerle birlikte araç 621 HP güç ve 850 Nm tork değerlerine sahip olmuş oldu. Ayrıca 0-100’e hızlanması geçmiş versiyonlara göre 0,2 saniye iyileştirilerek 3,4 olarak güncellendi.

Her iki modelde 4 tekerlekten çekiş sunan Yeni Audi RS modelleri, arka quattro spor diferansiyel ve 280 km/s artırılmış azami hız sistemi ile donatılmış. Opsiyonel olarak sunulan RS Dynamic Package Plus‘da ise 34 kilogram daha hafif karbon seramik fren sistemi ile tercih edilebilir. Bu sayede azami hız limiti 205 km/s’ye yükseliyor.

audi v8 motor

Her iki modelde de yalıtım azaltıldığı için motor sesi daha iyi duyulabiliyor. Yalıtımın azaltılmasıyla araç 8 kilogram daha ağırlık kaybetmiş. Bu sayede RS7 Performance modeli 2.065 kilogram, RS6 Avant Performance ise 2.090 kilogram ağırlıkla geliyor. Diğer bir yenilik ise yeni kilit merkez diferansiyeli olarak dikkat çekiyor. Daha hafif ve kompakt bir diferansiyel kullanılmış. 8 ileri otomatik vitesle birlikte kombine edilirken, bu sayede daha hızlı vites geçişleri sağlıyor.

Beş Kollu Alüminyum Jantlar!

2023-Audi-RS6-RS7-Performance

Yeni RS modellerin tasarımlarına baktığımızda bizleri beş kollu ve on kola doğru uzanan alüminyum jantlar karşılıyor. Ek donanımlarda mat siyah ve mat altın olmak üzere farklı jant seçenekleri de mevcut. 22 inç jant seçeneği ise yaklaşık 5 kilogram daha hafif. Ayrıca 22 inç jant donanımı Continental Sport Contact 7 lastikleriyle geldiği için çeşitli hava koşullarında daha iyi yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi gibi avantajlar sağlıyor.

Kırmızı ve Gri Renklerinin Hakimiyetinde İç Mekan

Araç iç mekanında genellikle kırmızı ve gri renkleri ağırlık verilmiş. Fakat opsiyonel olarak mavi renk seçeneğini de mevcut. Mavi renk seçeneği ile direksiyon simidi, paspaslar, emniyet kemeri, deri koltuklar ve orta konsollarda mavi dikişler kullanılıyor. Ayrıca materyallerin yüzde 45’i geri dönüştürülmüş malzemelerden oluşturulmuş.

Sıfır KM Audi RS6 Fiyatları ve Paketleri

Sıfır KM Audi RS7 Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here