Audi Urbansphere Tanıtıldı!

0
1632
Audi Urbansphere

Audi ‘Sphere’ konsept olarak üçüncü konseptini tanıttı. Ayrıca bu konseptin sadece Çin’de piyasaya çıkacağı söyleniyor.

Audi, Urbansphere modelini mobil dinlenme salonu veya mobil ofis olarak tanımlıyor. Araç adeta bir üçüncü yaşam alanı sunuyor. Aynı zamanda araç özellikleri ile metropol şehirler için ideal. Urbansphere konsepti minivan tarzı silüeti ile dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda modern bir tasarıma sahip.

Şimdi Audi Urbansphere konseptine yakından bir inceleyelim.

Audi Urbansphere Genel Bakış

Audi Urbansphere

Günümüzde kişisel alanların kısıtlı olduğu kentsel alanlarda konsept otomobil geniş iç hacmiyle yeni bir yaşam sunuyor. Ayrıca, tüm duyulara hitap eden ve yepyeni bir deneyim düzeyi sunan teknoloji ve dijital hizmetlerle uyumlu hale getiriyor. Model, oldukça uzun ve geniş yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Aynı zamanda 4. seviye otonom sürüş desteğine sahiptir. Bu otonom sürüş aynı zamanda yolcuları yormuyor. Yani onları evden alıyor, gidecekleri yere ulaştırıyor. Ayrıca kendi kendine park yeri bulup şarj sorununu da halledebiliyor. Sonuç olarak araç, yolculuk dışında günlük işlerinizi de halledebilme özelliklerine sahip.

Audi Urbansphere Dış Tasarım 

Audi Urbansphere, bugüne kadarki tüm Audi konsept modellerinin en büyüğü olduğunu ilk bakışta anlıyoruz. Konsept model, 5,51 metre uzunluğa, 2,01 metre genişliğe ve 1,78 metre yüksekliğe sahip. Aynı zamanda 3,4 metre aks mesafesine sahip. Bu da otomobili rakiplerinden ayırarak en üst seviyelere taşıyor.

dış tasarım

Singleframe, aydınlatma ünitelerinin dijital gözleri ile bir bütünlük sağlıyor. Ayrıca geniş kavisli, dinamik bir tavan kemeri, batarya ünitesini gizleyen devasa bir panel ile tam bir geleneksel Audi olarak dikkatleri üzerine topluyor. Aynı zamanda gövdenin dikkat çekici şekli, büyük ve düz ön cam ile ön plana çıkarılıyor. Singleframe’in alt ve üst kenarları alüminyumdan üretiliyor. Ayrıca dikey bağlantıları LED’leri oluşturuyor. Singleframe’in etrafındaki aydınlatma birimleri, odaklanmış gözlere benziyor. Audi Eye olarak adlandırılan bu dijital aydınlatma üniteleri, bir gözbebeği oluşturmak için iki halkanın kesişimini büyütüyor. Bu da dört halkalı markanın logosunu yansıtıyor ve yeni bir dijital ışık imzası yaratıyor.

Ön ve arka tarafta ayrıca iletişim görevi olarak da kullanılan büyük bir dijital aydınlatma yüzeyleri bulunuyor. Dijital aydınlatma yüzeyi, büyük bir alanda yer alıyor. Ve hafif renkli, şeffaf bir vizörün arkasında yer alıyor.

Audi Urbansphere İç Tasarım 

Audi Urbansphere

Audi Urbansphere’in iç mekan konsepti geleneklerin dışında. Yani, mümkün olduğunca çok koltuk, eşya gözü gibi işlevsel ögeler bulunmuyor. Bunun yerine, benzersiz bir konfor unsuru olarak yolcuların geniş bir deneyim ihtiyacına öncelik veriyor.

Urbansphere’ın bir konsept çalışması olduğunu iç mekanda daha iyi gözlemleyebiliyoruz. Konseptin kapıları önden ve arkadan karşılıklı olarak menteşelere sahip. Yani B sütununa sahip değil. Bu da iç mekana rahatça erişim sağlıyor. Ayrıca mümkün olan en rahat deneyimin sağlanması için iki sıralı düzende bireysel koltuklara yer verilmiş. Aynı zamanda koltuklar eğlence ve rahatlama özelliklerine sahip. Bu da koltuklarda farklı açılarda eğilme ve dönme gibi özelliklerin moda göre değişimini sağlıyor.

Yolcular bilgi-eğlence sistemini birlikte kullanmak isteyebilir. Bu durumda geniş ve şeffaf OLED ekran, tavan bölgesinden koltukların arasına dikey olarak dönüyor. Kabinin tüm genişliğini kaplayan sinema ekranı, arkadaki iki yolcuya birlikte film izlemek gibi imkanlar sunuyor. Ekran ayrıca ikiye bölünebiliyor. Ekran kullanılmadığında ise şeffaf tasarımı öne veya yukarı katlandığında cam tavan alanından gökyüzünün net bir şekilde görülmesini sağlıyor. Ayrıca önceki konseptlerinde olduğu gibi, araç otonom modayken direksiyon simidi, gösterge paneli ve pedallar kayboluyor.

İç tasarım

Yenilikçi dijital çözümler sayesinde Audi Urbansphere, sağlıklı yaşam alanı olarak da kullanılabilir. Örnek olarak, stres algılama işlevi, yolcuların nasıl hissettiğini belirlemek için yüz taramalarını ve ses analizini kullanır. Böylece bireysel ekranlar veya koltuk başlıklarındaki özel ses bölgeleri aracılığıyla kişiselleştirilmiş rahatlama önerileri sunar.

Audi Urbansphere Teknik Özellikleri

Audi Urbansphere, henüz bir konsept olsa da Audi ve Porsche tarafından elektrikli araçlar için geliştirilen PPE platformunu kullanıyor. Araçta iki elektrik motoru kullanılmış. Bu motorlar toplam 396 beygir güç ve 690 Nm tork üretiyor. Aynı zamanda araç, iki elektrikli motoru sayesinde, enerji verimliliğini artırmak için herhangi bir elektrik motorunu geçici olarak devre dışı bırakabiliyor. Ayrıca Urbansphere, dört çekiş özelliğine de sahip.

Konsept otomobilin hem ön hem de arka aksları, dört tekerlekten çekiş sistemini elektronik olarak koordine ediyor. Ayrıca yakıt tüketimi ve menzil gereksinimlerine göre dengeleyen bir elektrik motoruyla donatıldı. Aynı zamanda sürtünmeyi ve boşta giderken enerji tüketimini azaltmak için gerektiği durumlarda ön aks motoru devre dışı bırakılabilir.

Tahrik sisteminin kalbinde 800 voltluk şarj teknolojisi bulunuyor. Bundan dolayı batarya, hızlı şarj istasyonlarında kısa bir sürede 270 kilowatt’a kadar şarj edilebiliyor. Ayrıca 300 kilometrenin üzerinde menzil sağlamak istiyorsanız yalnızca 10 dakikada şarj olması yeterli. Aynı zamanda 120 kW’sa kapasiteli batarya, 25 dakikada yüzde 80 şarj olabiliyor. Bu da yaklaşık 750 kilometre menzil anlamına geliyor.

Sıfır km Audi Fiyat Listesi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here