Bugatti Centodieci İlk Sahibine Ulaştı!

0
4050
Bugatti Centodieci

Bildiğimiz üzere Bugatti Centodieci’nin tanıtımı yaklaşık 3 yıl önce yapılmıştı. Model sonunda üretim bandından indi. Oldukça özel diyebileceğimiz bu otomobilin ilki sahibine ulaştı. Üstelik üretim bandından inen Bugatti Centodieci’nin yeni sahibi modelin atası olarak da adlandırabileceğimiz Bugatti EB110 GT modeline de sahip.

Centodieci’ler Birbirinden Farklı Olacak!

Banttan ilk inen Centodieci’nin ilki, otomobil sahibinin yine aynı markaya ait olan EB110 GT modeline uyumlu olarak mavi rengi ile sahibine ulaştı. Mavi renk aynı zamanda Bugatti’nin imzası niteliğine de sahip. Bugatti Centodieci, EB110 GT ile uyumlu olması için gümüş renkte jantlara da ev sahipliği yapıyor.

Araç sahibi, aracın dışında olduğu gibi içinde de mavi rengini tercih etmiş. Mavi tonlarına ev sahipliği yapan iç mekanında yine EB110 Gt modeline gönderme yapan detaylar dikkat çekiyor. Bu detaylardan biri de kapitone döşemeler. Üstelik Bugatti Centodieci’nin iç mekanının üretimi yaklaşık olarak 16 hafta sürmüş.

Bugatti Centodieci

8 Milyon Dolar Fiyata Sahip!

Bugatti Centodieci, markanın Chiron modeli temeli üzerinde yükseldi. Ancak birçok noktada Chiron’dan ayrılıyor. Aslında araç tamamen yeni bir otomobil değil. Buna rağmen 50 bin kilometrelik teste tabi tutulmuş. Bu da Bugatti’nin bu modeline ne kadar büyük bir önem verdiğini kanıtlıyor.

İtalyan marka Bugatti Centodieci modelini 10 adet ile sınırlamıştı. Centodieci’nin üretiminin bu yıl içerisinde tamamlanması bekleniyor. Bir diğer yandan Centodieci’nin fiyatı tam tamına 8 milyon dolar (yaklaşık 140 milyon TL). Üstelik üretimi 10 adet ile sınırlı olan bu araçların her biri sahibine özel olan detaylar ve renkler ile süsleniyor. Yani Bugatti, müşterisinin isteğine göre aracın rengini ve döşemelerini değiştiyor. Karbon fiber parçalar ile donatıyor.

Bugatti Centodieci

Bugatti Tarihi

İtalyan asıllı lüks spor otomobil üreticisi olan Bugatti, 1909 yılında Volkswagen AG yan kuruluşu olarak kuruldu. Amacı ise yüksek performanslı otomobiller üretmekti. 1998 yılında ise Volkswagen grubu isim haklarını satın aldı. Böylece Bugatti markası ile yeniden üretime başladı. Marka, VW kontrolü altında Bugatti Veyron adı ile ilk modelini üretti. Üstelik bu model 407 km/s son hıza ulaşabiliyor ve 1001 beygir gücüne sahip.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here