Elektrikli Otomobil Şarj Problemi Tarih Oluyor!

0
1993
Elektrikli Otomobil Şarj Problemi Tarih Oluyor!

Elektrikli otomobil şarj problemi tarih oluyor. ABD merkezli araç üreticisi Ram Trucks, elektrikli otomobil endüstrisinde bir ilke imza atıyor. Kablosuz şarj teknolojisi ile elektrikli araçlara geçiş sürecine hız kazandıracak. Marka 2025 yılında kablosuz şarj cihazı üretecek.

Elektrikli araçların sayısı her geçen gün artsa da hala bazı sorunların aşılması gerekiyor. Özellikle menzil yetersizliği ve kablolu şarj sorunları bazı kullanıcılar için itici sebep oluyor. Şimdi ise bu soruna Ram Trucks, kablosuz şarj teknolojisi ile çözüm geliştirdi.

Elektrikli Otomobil Şarj Problemine Kablosuz Çözüm

Elektrikli Otomobil Şarj Problemi Tarih Oluyor!

CES 2023 kapsamında marka Ram 1500 Revolution konsept modelini tanıttı. Aynı zamanda Ram Charger adı verilen endüktif şarj robotunu da sahneye çıkardı. Böylece devrim niteliğinde olacak kablosuz şarj robotunu da gösterdi. Henüz gelişimi devam eden kablosuz şarj cihazı 2025 yılında üretim bandında olacak. EFI Automotive’in geliştirdiği robot, tabanından arabanın altına doğru hareket ediyor. Böylece araçtaki endüktif alıcının altına geliyor. Cihaz disk şeklindeki endüktif şarj cihazını kaldırıyor. Bu sayede aracın cihazla temas kurması kolaylaşıyor. Sonrasında kablosuz şarj cihazı, işlem bitince kendi tabanına geri dönüyor. 

Kablosuz Şarj Robotu ile Verimli Şarj

Konu hakkında açıklama yapan Ram CEO’su Mike Koval açıklama yaptı. Koval, “Real Talk turumuzdan, müşterilerimizin yalnızca elektrikli otomobil menzilini değil, aynı zamanda şarj etmenin zorluklarına da değindiğini gördük. Las Vegas’ta düzenlenen CES 2023 etkinliğinde de bahsettiğimiz gibi, geliştirdiğimi teknolojiler sayesinde elektrikli otomobillerde şarj işlemini kolay hale getireceğiz.” dedi. Şirket bu cihazın cihazı ile alıcı arasında hava boşluğu bırakan diğer endüktif şarj sistemlerinden daha iyi olduğu konusunda iddialı. Üstelik yeni cihazın verimlilik oranı da yüzde 97.

2. El Elektrikli Otomobil Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here