BMW araçları son sürüm yazılım güncellemesini aldı. 4.7 milyon adet araca gelen bu yeni güncelleme pek çok yeni özellik getiriyor.

BMW 4.7 Milyon Aracına Güncelleme Getirdi

BMW, iDrive işletim sistemi kullanan 4.7 milyon aracına yeni güncelleme ile pek çok yeni özellik getirdi. Bu yeni güncelleme konfor, bilgi-eğlence, güvenlik ve sürücü yardım özelliğini içeriyor.

Güncelleme iDrive 7 ve 8 sürümüne geldi. 2022 Ekim ayında BMW Akıllı asistan ve Amazon Alexa entegrasyonunu duyurmuştu. Şimdi bir de bunun üzerine yeni güncelleme geldi. Diğer BMW araçları gibi bu güncellemeden 30 BMW modeli ücretsiz faydalanacak.

Yeni Yazılım Güncellemesi ile Gelenler

İlk değişim BMW Dijital anahtar ile ilgili. Yazılım güncellemesinden sonra BMW Dijital Anahtar üzerinden etkinleştirme kodu girilerek etkinleştirilebiliyor. Güncellemeden önce bunu yapmak için kontak anahtarının kabinde olması gerekiyordu. Ancak şimdi bu gereklilik ortadan kalktı.

Diğer bir yenilik, bazı ülkelerde kullanımda olan My BMW uygulaması. Bu uygulama üzerinden kullanıcılar araçlarında olmadan uzaktan kontrollü park edebiliyorlar. Araç çapraz ya da farklı pozisyonlarda kendi kendine 6 metre yarıçap içerisinde ileri veya geri park edebiliyor. Bu özellik ayrıca araçta ki manevra asistanı ile kullanılabilmekte. Bu sayede manevraları kaydedip ilerde aynı manevraları çağırabiliyorsunuz.

Bu güncellemelerin yanı sıra bazı BMW modellerine özgü yükseltmeler de var. Örnek olarak iX elektrikli SUV için My BMW uygulaması ile şarjı durdurmak ve şarj kablosu kilidini açmak.

BMW

iX, X1 ve Active Tourer modelleri için geri geri römork ile giderken aktif direksiyon desteği de bu güncelleme ile geldi. Ancak bunun olması için bu modellerde isteğe bağlı Park asistanı özelliğinin olması gerekiyor.

2022 model 7 Serisi ve 2022 model X1 serisi içinde bazı modeller de yazılım güncellemesinden sonra My Mode Digital Art özelliğine sahip olacak. BMW sahipleri yazılım sürümünü için bilgi-eğlence menüsü üzerinden gerçekleştirebilir. Daha sonraki mevcut yükseltmeler de bu menü üzerinden gerçekleşecek.

Renk Değiştiren BMW i Vision Dee Modeline de Göz Atabilirsiniz

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here