Volkswagen elektrikli arazi aracı pazarına girmeye hazırlanıyor. Firma uzun süredir kullanılmayan Scout isimli şirket kurdu. Firma bu şirket üzerinden elektrikli arazi aracı pazarına girecek.

Volkswagen’in Yeni Şirketi Scout

Volkswagen’in elektrikli arazi aracı markası olacak şirketin ismi çok eskilere dayanıyor. Scout ismi 1960 ve 1970 yıllarında International Harvester ismi ile ünlü kamyon ve traktör üreticisinden geliyor.

Volkswagen ayrıca 2020 yılında International Harvester firmasının ardından gelen şirketin kontrolü ele almıştı. Navistar International isimli şirketin kontrolü ele aldıktan sonra Volkswagen bu şirketin takma ismini Scout yapmıştı.

Scout şirket, 2023 yılında tanıtımı gerçekleşecek prototip modeller ile birlikte Volkswagen Grubu çatısı altında olacak. Volkswagen, yeni elektrikli arazi aracı olacak Scout modellerinin yeni bir elektrikli araç platformuna dayanacağını ifade etti.

Bazı çizimlerden anlaşıldığına göre prototip modelin arka camı 1960 yıllarını hatırlatıyor. Bu aracı daha fazla ayrıntısı ve çizimleri gelecek yıl duyurulacak.

Scout Şirketinin Hedefleri

Scout adının geri dönüşü, sektörde Scout isminin yeniden doğuşu olarak nitelendiriliyor. Volkswagen bu şirketle ilgili olarak bazı hedeflerini de duyurdu. Bu hedeflere göre firma Amerika’da yıllık 250.000 adet Scout markalı araç satmayı planlıyor.

Bu hedeflere göre Scout markalı araçlarının kendi fabrikalarında üretileceği belirtiliyor. Yeni şirket için ayrıca borsaya yeni bir isim olarak gireceği söylentiler arasında.

Scout Markalı Araçların Çıkışı ve Dahası

Scout markası, elektrikli kamyonet ve SUV olarak 2026 yılında üretime başlayacak. İlk prototip modellerin çizimleri ve çok daha fazlası 2023 yılında ortaya çıkacak.

Yeni gelecek prototiplerin yeni bir platforma dayanacağını da söylemiştik. Bu kapsamda Scout yeni elektrikli arazi modelinin ön tasarımını gösteren konseptini de yayınladı.

Scout ayrıca yeni web sitesinin yayında olduğunu da duyurdu. Bunun yanı sıra Scout almak isteyen hayranlar için de bir forum ortaya çıktı. Bu forumda aracın ayrıntılarının yanı sıra Scout şirketinin gelecek planları hakkında bilgiler de paylaşılıyor.

Scout piyasaya çıktığında elektrikli arazi pazarı genişleyecek. Bu alana GMC Hummer, Rivian R1T ve elektrikli Jeep Wrangler ile Scout da dahil olacak.

Sıfır KM Volkswagen Modellerine Bir Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here