TOGG 1000 Adet Yeni Elektrikli Şarj İstasyonu ile Geliyor!

0
3240
TOGG 1000 Adet Yeni Elektrikli Şarj İstasyonu ile Geliyor!

TOGG yetkilileri, 1000 adet yeni şarj istasyonu yapımının önümüzdeki bir yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı. Halihazırda dünya genelinde elektrikli araçlara talep her geçen gün artıyor. Otomobil üreticileri de bu talebe karşılık vermek için birbirleriyle yarışıyorlar. Bu nedenle Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG da elektrikli araç kategorisinde öne çıkmayı planlıyor. Bu nedenle hem otomobil üretimi hem de altyapı konusunda öncü olmaya çalışıyor. Bunun göstergesi olarak TOGG CEO’su elektrikli şarj istasyonlarının yaygınlaşacağını ve bir yıl geçmeden bini aşkın istasyonunun olacağını bildirdi. Bunun için TOGG elektrikli şarj istasyonu kurulum aşamasında Zorlu Energy Solution (ZES) ve Türkiye Petrolleri ile işbirliği yapıyor. Zorlu Energy Solution aynı zamanda TOGG’un kurucu ortaklarından birisi olan Zorlu Holding’e ait.

TOGG 12 Ayda 1000 Elektrikli Araç Şarj İstasyonunu Müjdeledi

TOGG Elektrikli Şarj İstasyonu

Yerli otomobil üreticisi, 12 aylık aksiyon planı dahilinde altyapı çalışmalarına da önem veriyor. Bu nedenle ülkenin farklı noktalarında TOGG 1000 yeni elektrikli şarj istasyonu hedefliyor. Böylece önümüzdeki sene satışları başlayacak araçların kullanımını kolaylaştıracak bir adım atmış olacak.

TOGG SUV Modeli Çok Yakında Seri Üretilecek!

TOGG Elektrikli Şarj İstasyonu

TOGG’un hazırlıklarında neredeyse son aşamaya gelindi. Yerli otomobil üreticisinin SUV modelinin prototipi test edilmeye başlandı bile. Kasım ayı itibariyle seri üretilmesi beklenen ilk yerli SUV modeline Türkiye’de ilgi büyük. Ayrıca dünyaya da açılması beklenen bu model için çalışmalar tam gaz devam ediyor. Üretimin eksiksiz olması için fabrikalar ve üretim tesisleri hazır olmak üzere. Nisan 2023 itibariyle de satışta olması beklenen SUV modelin kullanımının kolaylaşması için şarj istasyonları da şart. Bu nedenle TOGG elektrikli şarj istasyonları konusunda da büyük adımlar atıyor. Şimdiden planları hazır olan şarj istasyonlarının araçlar piyasaya sürüldüğünde kullanıma açık olması bekleniyor.  

TOGG ile Birlikte Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Artışı

TOGG Elektrikli Şarj İstasyonu

TOGG’un bu adımı yalnızca kendi markası için önem arz etmiyor. Aynı zamanda Türkiye’deki elektrikli araçların kullanımını da teşvik edecek cinsten. Çünkü TOGG’un da desteğiyle ülkemizde şarj istasyonlarının sayısı artacak. Böylece Türkiye’de elektrikli araç kullanımı yaygın hale gelecek. Böylece Türkiye pazarında daha çok elektrikli araba görmek mümkün olacak. 

Sıfır KM Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here