Dünyanın en hızlı spor otomobil üreticilerinden biri olan Lamborghini 1963 yılında hayatımıza Ferruccio Lamborghini tarafından kurularak girdi. İtalya da kurulan şirket Merkez olarak Santa Agata’yı belirlemiştir.

Bugüne kadar hızlı otomobil denilince akla gelen spor otomobil firması olmak adına geçmişte geçtiği zorlu yollar Lamborghini’yi zirve otomobili yaptı.

Sayısız başarının ardından yaşadığı ve bünyesinde barındırdığı enterasan olaylar silsilesi de markayı merak eden insanların öğrenmek isteyeceği bilgiler olarak kayıtlarda yer aldı.

Peki nedir Lamborghini hakkında öğreneceğimiz bu enteresan bilgiler beraber inceleyelim.

Üretilen İlk Lamborghini’nin Motoru Yoktu

Ferruccio Lamborghini

Her ne kadar kulağa garip gelse de spor otomobil girişiminde bulunduğu yıllarda ürettiği ilk otomobilin lansmanın da tantılan otomobilin kaputunun altında bir motor yoktu.

İlk Lamborghini Traktör Olarak Üretildi

Ferruccio Lamborghini

İlk kurulduğu yıllardan itibaren traktör ve çeşitli arazi aracı üreten lamborghini daha sonra firmanın kurucusu olan Ferruccio Lamborghini’nin spor otomobillere olan merakı ve tutkusuyla üretimde radikal bir değişikliğe giderek günümüzde hayranlıkla baktığımız otomobil serilerini üretti.

Lamborghini Tekne Üretmek Konusunda da Başarılı

Ferruccio Lamborghini

Lamborghini denilince akla gelen ilk şeylerden biri hiç şüphe yok ki hızlı ve mükemmel tasarıma sahip spor otomobiller olacaktır. Ancak Lamborghini üretim skalasını genişleterek listeye birde tekne ekledi.

Bu tekne tıpkı Lamborghini’nin ürettiği otomobiller gibi yüksek hızlara çıkabiliyor ve çeşitli motorlu tekne yarışlarında iyi dereceler alabiliyor.

Görünen o ki Lamborghini sadece yolda hızlı olmak istemiyor. Karada ve denizde şu an için en hızlı otomobil firması olarak yer alan Lamborghini’nin bir sonraki durağı neresi olur dersiniz?

Lamborghini’nin Sahibi Volkswagen!

Evet yanlış duymadınız. Lamborghini 1998 yılında tüm hisselerini Volkswagene devretti.

Ferruccio Lamborghini ve Tony Stark Benzerliği

Ferruccio Lamborghini

Lamborghini hakkında bilinmeyen gerçekler listesinde yer alan en ilginç gerçeklerden biri de film karakteri olan Tony Stark’ın Ferruccio Lamborghini ile gerçek hayatta can bulması. Nasıl mı?

Ferruccio Lamborghini 2.Dünya savaşı sıralarında Rodos Adasında mahsur kalır ve o zaman çevrede ve yanında bulunan aletler ile kurtuluşu için etkileyici makineler üretmiştir. Kısıtlı imkanlarla etkileyici makineler üretmesi, Iron Man filmine gidersek ilk seri de Tony Stark’ın mağarada robot üretmesiyle benzerlik gösteriyor.

Ferrari’nin Servis Sorunu ve Lamborghini Başlangıcı

Ferruccio Lamborghini’nin spor otomobillere olan merakını söylemiştik. Hal böyle olunca bu tarz bir adamın bir spor otomobilinin olmaması beklenemezdi.

O zamanlar yoğun bir şekilde satış gerçekleştiren Ferrari araçlarından bir tanesini de Ferruccio Lamborghini’ye sattı. Ancak otomobilin debriyaj arızası yapması nedeniyle Ferrari ile iletişim kurmaya çalıştı. Çok uzun süre bekledi ve gerekli geri dönüşü alsa da Ferrari sahibi Enzo Ferrai ile görüşemedi. Yetkililer Ferruccio Lamborghini ile küçümser bir şekilde konuşup traktör üretmeye devam etmesini söylemişti. Belki de bu konuşma Lamborghini adına yeni bir devrin başlangıcı olmasına neden oldu.

Ferruccio Lamborghini

Spor otomobillere yakınlığı ile bilinen ve tabi ki bu işin içinde tam anlamıyla olmasa da yakın bir alanda çalışan Ferruccio Lamborghini’nin bu tip spor otomobil motorlarına yoğun bir ilgisi vardı. Ve Ferrari arızasına kendi yöntemleriyle çözüm bularak herkes tarafından tebrik edildi ve tam anlamıyla spor otomobil sektörüne atılma kararı aldı.

Lamborghini Aventador Tasarımı ve Esin Kaynağı

Ferruccio Lamborghini

Lamborghini’nin özel araçlarından biri olan Aventador’a baktığımızda inanılmaz bir tasarım dili olduğundan ve arabanın hız ile doğrudan bağlantılı olan bir aerodinamik sistemi barındırmasına kadar aklımızda hayranlık uyandıran düşünceler geçer. Ancak gerçek şudur ki; Lamborghini Aventador’un esin kaynağı bir böcekti. Evet sadece bir böcek.

Dubai ve İtalyan Polisleri Lamborghini Kullanıyor

Ferruccio LamborghiniFerruccio Lamborghini

Lamborghini üretim hayatı boyunca markaya bakmamız gereken simgesel boyutun güç üzerine olduğunu her defasında gösteriyor. Güç simgesini özel bir ürünü olan Lamborghini bu alanda en güzel örneğini Dubai ve İtalya da kullanılan polis arabaları ile sunuyor.

Lamborghini Miura’ya Sahip Olmak Bir Ayrıcalıktı

Ferruccio Lamborghini

lamborghini Miura ilk çıktığı yıllarda özgün tasarımıyla ünlü simaların da dikkatini çekerek insanlarda sahip olma dürtüsü uyandırmıştı. O dönem Dean Martin, Frank Sinatra gibi ünlü isimlerin de bu arabayı satın alması insanlar tarafından lüks yansımasının ilk örneklerinden biri olarak anılmaya başlanmıştı.

Frank Sinatra bu arabayı satın aldıktan sonra lamborghini ile ilgili; “Eğer kendinizi keşfetme eşiğinde bir bireyseniz Ferrari satın alın, ancak kendi öz benliğinizin farkında vardıysanız sizin vakit kaybedecek lüksünüz yoktur. Hiç düşünmeden bir lamborghini sahibi olmalısınız.” Cümlesini kurmuştu.

Ferruccio Lamborghini Boğa Burcuydu

Ferruccio Lamborghini

Lamborghi’nin logosunun boğa olması tahmin edeceğiniz üzere tamamen Ferruccio Lamborghini’nin boğa burcu olmasıyla alakalı bir durum.

Aslına bakarsanız boğaların öfkeli hayvanlar olması Lamborghini modellerinin tasarım dili ve motor gücüyle çok uyuşuyor. Eğer Ferruccio Lamborghini boğa burcu olmasaydı bu otomobilleri neyle özdeşleştirirlerdi merak konusu.

İkinci El Lamborghini İlanları

1 YORUM

  1. ferrariye inat olarak kurulmuş bir spor otomobil firması… çok takdir ediyorum kendisine yapılan alaycı tavıra rağmen duruşundan ödün vermeyen ve iyi bir gelişme gösteren Ferruccio Lamborghiniyi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here