mazda

Japon otomobil üreticisi Mazda, bir medya sunumunda açıklamalar yaptı. Sunumun genelinde çevre ve toplum temelli yaklaşımlar mevcuttu. Gelecek nesiller adına sürdürülebilirlikten aynı zamanda; gelişen ve değişen teknolojik faaliyetler sonucunda yenilenmelerini hedeflediğini anlattı. Ayrıca Mazda MX-5’in muadili olarak sayılabilecek aracının görüntülerini de paylaştı. Yeni Mazda Spor Konsepti, MX-5 Andırdı. 10 yılın sonuna değin elektrikli arabalarını geliştirmek adına 1,5 trilyon Yen harcayacağını açıkladı. Son olarak otomotiv devi 2030 yılına değin araç satışlarında elektrikli araçları öncelikli tutarak satışların %40’a kadar artmasını hedefliyor.

Spor Konsepti

Mazda 2030’a yönelik planlarını açıkladı. Elektrikli araba yatırımlarını arttırmanın yanında elektrikli araba satışlarını arttırmayı da hedefliyor. Aynı zamanda şirket elektrifikasyon alanında planlarında bildirdi. Mazda, planlarını 36 dakikalık bir sunumda paylaştı. Ayrıca Mazda’nın CEO’su sözlerini bitirirken; “Mazda’nın Gelecek Vizyonu” sunumunu sizinle paylaşmama izin verin diyerek yeni çıkacak olan arabaya dairde görüntüleri sunmuş oldu.

Yeni arabalarına dair detaylı bilgiler vermeseler de sunum anında verilen bilgiler ve anlatımda akıllara MX-5 benzerliği geldi. Vision Çalışması Modeli ismiyle adlandırıldı. Tanıtım öncesi MX-5’in nesillerini tanıttı. Yeni modelin ise elektrikli versiyonlarından olabileceğini düşündürdü. İzleyenlerin böyle düşünmesinin sebebi ise modeli tanıtmadan önce Mazda MX-5’in eski modellerinin tanıtmış olmasıdır.

mazda-spor-konsepti

Mazda spor konsepti, dış görünümüyle tam bir spor araç görünümüne sahip. Beyaz renkli aracın koyu renkli jantları, martı kapıları, ince farları ve geniş arka camı ile oldukça dikkat çekicidir. Aynı zamanda Mazda karbon ayak izini minimalize etmek için; elektrikli ve hibrit araçlar geliştirmenin üç aşamalı planını açıkladı. Birinci aşamada (2022-2024); elektrifikasyon çağına geçmek için teknolojinin geliştirilmesi yani bu çağa adım atmak için kaynak depolayıp arge ekibi ile hazırlıklar tamamlanacak, ikinci aşamada (2025-2027); elektrifikasyona geçişi tamamlamak ve son olarak üçüncü aşamada BEV’lerin tam ölçekli lansmanını gerçekleştirmek.

mazda strateji

Mazda Dizel Motor ile Devam Etme Kararı Aldı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here