Mazda Dizel Motor ile Devam Etme Kararı Aldı

0
913
Mazda Dizel Motor ile Devam Etme Kararı Aldı

Mazda dizel motor ile devam etme kararı aldı. Üzerinde çalıştığı yeni dizel motoru tanıtan Japon otomobil üreticisi yeni stratejisini de açıkladı. 2050 yılına kadarki süreçte iklim değişikliği farkındalığı ile hareket etmeyi planlıyor. Bu anlamda sıfır karbon a ulaşmaya çalışırken içten yanmalı motorlardan da vazgeçmiyor. Bu hedefler doğrultusunda şimdi oldukça güçlü yeni motoru e-Skyactiv D’yi tanıttı. Bu yeni motor oldukça yüksek tork değerine sahip olacak. 3.3 litrelik 6 silindirli turbo motor 200 ile 254 beygir arasında bir güce sahip. Ayrıca düşük yakıt ile uzun menzil vaat ediyor. Böylece olası en düşük emisyon seviyesini sağlamış oluyor. 

Mazda Dizel Motor Oldukça Düşük Emisyon Oranına Sahip

Mazda Dizel Motor ile Devam Etme Kararı Aldı

3.283 cc hacme sahip dizel motor, elektrik kontrollü common-rail doğrudan enjeksiyon sistemine sahip. Ayrıca DCPCI “Dağıtım Kontrollü-Kısmen Önceden Karıştırılmış Sıkıştırma-Ateşleme” teknolojisi ile yakıt tasarrufu vaat ediyor. Böylece hem oldukça güçlü hem de düşük emisyon oranlı bir motor olma niteliği kazanıyor. Aynı zamanda yüzde 40’tan fazla termal verimlilik sağlıyor. Bu yeni dizel motor 100 km içerisinde yalnızca 4.9 litre yakıt tüketiyor. Böylece 127 g/km’lik emisyon değerine ulaşmış oluyor. Bunların yanı sıra oldukça düşük sesle çalışan motor sessiz bir sürüş vaat ediyor.

Mazda Elektrikli Otomobiller Çok Yakında

 

Mazda Dizel Motor ile Devam Etme Kararı Aldı

Mazda her ne kadar dizel motorlardan vazgeçmese de elektrifikasyon için çalışmalarını da sürdürüyor. “Skyactiv EV” adlı platformu sayesinde 3 yılda 5 farklı elektrikli araç çıkarmayı planlıyor. Bu üst düzey teknolojilerle donanmış platformda ilk üretilecek modelin ise markanın sevilen modeli CX-60’ın elektrikli tahrik ile tanışması şeklinde olması bekleniyor.

İkinci El Mazda Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here