Elektrikli otomobiller artan yakıt fiyatlarından dolayı mantıklı görünse de gözümüz kapalı alamıyoruz. Yine kafamızda soru işaretleri oluşuyor. Bu soru işaretlerinden birisi de ‘gittiğim her yerde elektrikli şarj istasyonları bulabilecek miyim?’ Bunun cevabı Güç Yönetimi Şirketi Eaton Türkiye Müdürü Yılmaz Özcan’dan geliyor.

elektrikli şarj istasyonu

Bu Büyük Sorun Ortadan Kalkıyor Mu?

Ankara Sincan’da bulunan orta hücre imalatı fabrikasının kapılarını basın mensuplarına açtı. Bununla birlikte Eaton Türkiye Müdürü Yılmaz Özcan basın mensuplarına fabrika turu yaptırdı ve birçok sorusunu cevapladı. Ayrıca Özcan, umutlandırıcı açıklamalarda bulundu;

”İlerleyen Süreçte Elektrikli Şarj istasyonları gibi Benzin İstasyonlarında Değişim Göreceğiz”

. Eaton Türkiye Müdrü Yılmaz Özcan

Benzin istasyonlarındaki araç şarj noktaları fosil yakıtlardan daha fazla olacak. Elektrikli şarj istasyonları noktaları yaygınlaşıyor. Dünya genelinde yabancı büyük firmalar ile görüşüyoruz. İlerleyen süreçte benzin istasyonlarında değişim göreceğiz” dedi.

Hali hazırda şirket olarak elektrikli otomobil pazarına yeterli olduklarını dile getiren Yılmaz Özcan açıklamalarına ekledi;

“Yeni planladığımız ürünlerde var ama mevcut halimizle de pazara hizmet verebilecek durumdayız. Bununla beraber benzin istasyonlarındaki araç şarj noktaları fosil yakıtlardan daha fazla olacak. Elektrikli araç şarj istasyonları yaygınlaşıyor. Dünya genelinde yabancı büyük firmalar ile görüşüyoruz. İlerleyen süreçte benzin istasyonlarında değişim göreceğiz. Firmamız buna hazır çünkü burada önemli olan iki konu var. Birincisi ürün portföyünüz, ikincisi yazılım altyapınız. Biz bu konuda şu anda pazarın ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacak durumdayız. Türkiye’de satın aldığımız firma ile ciddi bir teknoloji ve insan kaynağı transferi yaptık. Bu satın almayla istihdamı arttırdık ve ihracata da katkıda bulunuyoruz. Dolayısıyla hem ülkeye getirilmiş olan AR-GE altyapısı hem ihracata katkımızla gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Peki elektrikli araç alırken başka nelere dikkat etmemiz gerekir? Sizler için yazdık!

Fiyatı düşen ikinci el ilanlar!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here