Çin’de elektrikli otomobil satışı yüzde 107,5 artışla yeni bir döneme girişin resmen habercisi oldu.

Çin’de ‘Yeni Enerji Aracı’ şarj edilebilen pilli, hibrit ve yakıt hücreli elektrikli araçlar, 107,5 artış kaydetti.

çin elektrikli

Çin, Binek Otomobil Birliğin 4,43 milyon elektrikli araç satışı gerçekleştiğini duyurdu. Çin’in elektrikli araçlara ilgisi gittikçe artıyor. Bu durum Çin otomotiv şirketi BYD’nin de değerini arttırıyor.

Ekim Ayı Verileri Çin’de Rekora koşuyor

Çin Ekim ayında1,84 milyon araç satışı gerçekleştirdi. Bu dilimin 556 bini elektrikli araçlar oluşturuyor. Toplam satışlar, geçen yılın ekim ayından bu yana yüzde 7,3, elektrikli araç satışları yüzde 75,2 yükseldi.

Yıl Sonu Hedefi Büyük

Çin’de elektrikli otomobil satışları ilk 10 ayda yüzde 107,5 artış umutlandırdı. Satışların yıl 6,5 milyona ulaşması öngörüler arasında. Tesla ile büyük yarış halinde olan Çin markası BYD satışlarında hükümete büyük destek verdi. Bununla birlikte yılın ilk üç çeyreğinde BYD, 1.175.321 sattı. Aynı zamanda bu sayı hem tamamen elektrikli arabaları hem de hibritleri içeriyor. Bu arada Tesla, aynı dönemde 908.573 sattı. Teslimat sayısında BYD, Tesla’ya yaklaşık %30 oranında liderlik ediyor.

çin

 

BYD İle Tesla Satışları Ele Aldı

Elektrikli araçlarıyla herkesi hayran bırakan Çin otomotiv şirketi BYD, 217 bin 518 satış kaydetti. Tesla ise 71 bin 704 satışı ile arkasından takip ediyor.

Çinli otomobil üreticisi BYD, dünyanın en çok yolcu taşıyan elektrikli araçlarını satıyor. Ancak BYD, bu yılın başlarında ilk kez Tesla’yı dünyanın en çok satan marka olarak tahtından indirerek satış hacminde lider olsa da Elon Musk tarafından kurulan ABD’li elektrikli otomobil üreticisi, satılan araç başına Çinli rakibinden çok daha fazla kar ediyor.

Ayrıca BYD incelemesi için tıklayınız.

Çin’de Satış Vergisi Muafiyeti Uzuyor

Eylül sonunda elektrikli araçlar için yüzde 10’luk satış vergisi muafiyeti bir yıl daha uzatıldı. Satışların artmasının en büyük sebebi elektrikli araç satış vergisi muafiyetinin uzatılması olduğu düşünülüyor.

Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Corvette 07’nin Resmi Görüntülerini Paylaştı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here