Çinli Otomobil Üreticisi BYD, Corvette 07’nin Resmi Görüntülerini Paylaştı!

0
3052
byd corvette 07

BYD, son dönemlerde elektrikli araç konusunda kendinden çokça söz ettiriyor. Çinli elektrikli araç üreticisi, yeni aracı Corvette 07’nin resmi görüntülerini bizlerle paylaştı. BYD’nin D-SUV aracı 26 Ağustos’ta ki Chengdu Otomobil Fuarı’nda tamamen tanıtılacak. Aracın ilk siparişlerinin ise Eylül ayında alınması planlanırken, BYD Corvette 07’nin Çin’deki fiyatı 36.440 dolar (660.000 TL) olacağı konuşuluyor. Diğer pazarlarda görüp görmeyeceğimiz ise henüz belli değil.

BYD Corvette 07’nin Teknik Özellikleri

Aracın Plug-in Hibrit olduğunun yanı sıra bazı önemli detaylar paylaşılan görselle birlikte paylaşıldı. Boyut olarak 4820 mm uzunlukta, 1920 mm genişlikte, 1750 mm yüksekliğindeki araç 2820 aks mesafesinde olmakla birlikte platform olarak BYD Tang’e çok yakın. Güç aktarma sisteminde 1,5 litrelik 145 kW turboşarj, 150 kW ek bir elektrik motorla destekleniyor. İçerisindeki içten yanmalı motor ise Tang’deki ile aynı ancak elektrikli motorları birbirlerinden farklı. Bu sebeple performanslı versiyonun dört çeker olacağını söylemek mümkün.

Çinli Hibrit Corvette 07’nin Tasarımı

Corvette 07

Aracın dış görünüşünü incelediğimizde ilk olarak büyük ızgaralar ve keskin farlar dikkat çekiyor. Tesla’daki gibi geri çekilebilir kapı kolları da eklenmiş. Ön farların arasında bulunan LED’lerin ortasında ise BYD logosu bizleri karşılıyor. Izgarasındaki Çin düğümünü andıran motiflerse aracın nerden geldiğini gösterir nitelikte. Motifler aracın arka kısmına kadar devam ediyor. Ayrıca BYD Tang ile aynı platformu taşıdığı için gövde yapısı ve tasarımı benzerlikler taşıyor.

Corvette 07 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Daha önce de bahsettiğimiz gibi Corvette 07, 26 Ağustos’ta yapılacak Chengdu Otomobil Fuarı ile birlikte kullanıcılara tanıtılacak. Ayrıca Çin’deki gazeteciler markanın fuarda aracın fiyatının da açıklayacağını ve ön siparişe açacağını belirtti. Son olarak aracın üretimine Mayıs 2022’de başlanması planlansa da yıl sonuna kadar hedeflenen araç üretimleri gerçekleşmeyince aracın seri üretimine de geç başlanıldı.

Trink Sat!

Arabam Kaç Para?

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here