NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), Çin’deki Tesla geri çağırmaları nedeni olan ön süspansiyon sorunuyla ilgili olarak tahmini 114.761 Tesla hakkında resmi bir soruşturma başlattı. 2015 ve 2017 yılları arasında üretilen ABD yapımı Model S sedanlar ve 2016 ile 2017 yılları arasında üretilen Model X SUV’ler söz konusu. Ön süspansiyon arızaları ile ilgili 43 şikayet alınmasının ardından soruşturma başlatıldı.

Çin’deki Tesla Geri Çağırmaları ile Model S ve Model X Geri Çağrılıyor

tesla model s

Tesla, Çin Devlet Pazar Düzenleme İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, Çin’e ihraç edilen toplam 29.193 ABD yapımı Model S ve Model X

aracı geri çağırıyor. 17 Eylül 2013 ve 15 Ocak 2018 tarihleri arasında üretilen araçların ön ve arka süspansiyonları muhtemelen arızalı. Büyük darbelerden sonra bağlantı çubukları hasar görebilir ve süspansiyonun arızalanması durumunda bir kazaya yol açabilir. Araçların tümü Tesla’nın Fremont, California’daki fabrikasında üretildi. Sorunu çözmek için Tesla’nın, etkilenen araçlar için ön ve arka süspansiyondaki bağlantılarda değişiklik yapacağı bildiriliyor. Yapılan açıklamaya göre gündeme gelen iki farklı kusur var ve araçlarda çoğunlukla sadece bir kusuru görmek mümkün. Geri çağırma, kısa süre önce Tesla’nın Şangay’daki Gigafactory 3’ünde üretime başlayan Çin yapımı Model 3’ü kapsamıyor.

CNBC’ye göre bu, Çin’e ithal edilen Tesla araçları için dördüncü geri çağırma. Daha önceki geri çağırmalar, Takata hava yastıklarının yanı sıra direksiyon sorunlarına yönelikti. Tesla’nın Çin’deki temsilcileri ise yorum isteklerine yanıt vermedi.

Araçların Ne Kadarında Sorun Olabileceği Belli Değil

NHTSA, “NHTSA, Çin’deki askıya alma sorunları nedeniyle Tesla’nın geri çağrılmasının farkında” dedi. “Şu anda, ajans Amerika Birleşik Devletleri’nde bu konularla ilgili önemli şikayetler almadı. Ajans Tesla ile temas halinde ve durumu yakından izliyor ve halkı güvenlik açısından makul olmayan risklere karşı korumak için harekete geçmekten çekinmeyecek. ”

çin'deki tesla geri çağırmaları

Tesla, Eylül ayı başlarında NHTSA’ya gönderdiği bir mektupta, verilen karara karşı çıktığını ve Çin dışındaki parçaları geri çağırmasına gereklilik oluşturacak bir durum olmadığını söyledi. Tesla mektupta, sorunun sadece sürücü arızasının bir sonucu olduğunu söyledi.

Fremont’ta üretilen Model S ve Model X araçların da geri çağrılıp çağrılmayacağı belli değil. Bu, otomobil üreticisi için devam eden bir sorun gibi görünüyor. Tüketici Raporları, sahiplerin Model S sedanlarında, özellikle 2017 modelinde süspansiyonla ilgili sorunlar bildirdikleri söyleniyor.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here