Mercedes denildiğinde akla ilk gelen modellerden biridir S-Serisi. Geliştirme sürecinin başlaması ile ilginin üzerine yoğunlaşmasını başaran model, 2020 yılının Aralık ayında Türkiye’de satışa çıkmıştı. S-Serisi, Mercedes Maybach S680 ile zirve yaptı diyebiliriz. Model hem fiyat hem performans olarak ailede başı çekiyor.

Araç, Daimler’in medya sitesinde oldukça sakin şekilde ortaya çıktı. Herhangi bir tanıtım açıklaması yayınlanmadı. Ancak yine de bu yazıyı yazabilmek için gerekli verilere sahibiz.

2022-mercedes-maybach-s680 (14)

V12 Motor Şaşırttı

S680, el yapımı 12 silindirli 6 litrelik atmosferik motor kullanacak. Bu motor, önceki versiyonda olduğu gibi 621 beygir güç ve 900 Nm tork üretiyor. Ancak bu sefer güç 4Matic dört tekerden çekiş sistemi ile dağıtılacak. Belirtilen tork değerinin %69’u arka aksa, %31’i ön aksa aktarılacak. Bu dağılım sert hava koşullarında yaşanabilecek kaymayı engelleyecek. Şanzıman olarak 9 kademeli otomatik şanzıman standart geliyor. Bu özelliklerle birlikte Mercedes’in amiral gemisi 0’dan 100’e 4,4 saniyede ulaşıyor. Bu da önceki versiyona göre 0,2 saniyelik bir gelişim var demek. Ayrıca en yüksek hız değeri 250km/h ile sınırlandırılmış. Araç ağırlığı ve yakıt ekonomisi ile alakalı net bir bilgi ise henüz yok.

İç Tasarım

Lüks iç mekan eklentilerine geçen Mercedes, gürültü önleyici kulaklıkların yaptığı gibi, yol gürültüsünü ortadan kaldıran Burmester “4D” ses sistemi ile kabini öncekinden daha sessiz bir hale getirmiş. Kapılar, bilgi-eğlence sistemindeki düğmelere basılarak komut verildiğinde açılıp kapanıyor. Ayrıca sistem dikkatsizlik sonu bir kaza yaşanmasını önlemek için kör nokta uyarı sistemi ile geliştirilmiş. Böylece tehlikeli bir durum varsa kapı açılmıyor. Ayrıca kapılar yalnızca el hareketleri ile de açılabiliyor.2022-mercedes-maybach-s680 (11)

Aracın her yeri deri demek çok da abartı olmaz. Modelde, Mercedes’in sunduğu en kaliteli Nappa Deri kullanılmış. Bu güzel deriyi tavan döşemesinde, gösterge panelinde, gösterge paneli çevrelerinde, torpido gözünde, pencere çerçevelerinde, sütunlarda, güneşliklerde, kapı eşiklerinde ve sırtlık ceplerinde bulabiliyorsunuz. Yeni LED iç aydınlatma, kabini daha modern hissettiriyor. MBUX İç Mekan Asistanı arka koltuktaki yolcular için daha da fazla el hareketi ve otomatik işlemlere izin veriyor. Örneğin, arkadaki arka güneşliği uzatmak için elinizi sallayabilirsiniz.

Dış Tasarım

Model, Kasım 2020’de tanıtılan V8 motorlu verisyonla aynı iki tonlu boyaya ve krom kaplamalara sahip. Ayrıca çok parçalı ve daha zarif jantları da var. Maybach ve V12 logusunu aracın her yerinde görmek mümkün. Çamurluklar, tampon, egzoz gibi birçok yerde bu logolardan biri kullanılmış.

Mercedes Maybach S680 Fiyat ve Piyasa Tarihi

Fiyatla alakalı henüz net bir bilgi olmamakla birlikte, bir önceki versiyonun Amerika’da 203bin Dolar civarında satıldığını düşünürsek, bu fiyatın üzerinde olacağı kesin. Piyasa tarihi de henüz netleşmeyen konulardan biri. Mercedes, modelin 2022 yılının ilk çeyreğinde Amerika’da satışa başlamasını planlıyor.

İkinci El Mercedes İlanları

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here